Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ЗВЕЗДА ОТ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СЕ ОКАЗА С БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ

ЗВЕЗДА ОТ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СЕ ОКАЗА С БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ

Турската звезда Еге Кьокенли, която стана известна у нас с ролята на Ярен от „Сега и завинаги“, призна, че е наполовина българка, а корените ѝ в България се оказаха дълбоки.

 Красавицата е родена в Лозенград през 1993 година точно на границата между България и Турция. Семейството й е от преселници от България, но скоро след раждането й се преместват в Истанбул, за да търсят по-добър живот.
„Бях доста палаво дете. Обичах да се движа. Родителите ми решиха, че е най-добре за мен да тренирам нещо и ме записаха на уроци по театър. После и тенис, музика, плуване…“, спомня си тя. Когато е на 8 години, семейството й я води на кастинг за сериал и я канят за главната роля. Проектът обаче е замразен, но Еге продължава да получава покани за участия. След още един сериал тя е записана да учи в престижния френски лицей „Сен Жозеф“.
„Ролята ми на Мари в“Чучулигата“ до голяма степен е огледало на живота ми в пансиона“, разказва тя. Семейството й държи да има добра професия и тя гради кариера в областта на международните отношения. Успоредно продължава да снима с Хюлия Ашвар, Четин Текиндор и много други звезди.

Учи театрално изкуство и актьорско майсторство, а уроците по дикция в консерваторията са ключови за успеха й. След ролите на тийнейджърки Еге решава да влезе в друг образ и така попада на ролята на Ярен от „Сега и завинаги“.

Участието й е епизодично в сериала, но въпреки това – доста успешно. Ролята й на злата отмъстителка за Ямур се превръща в едно от най-добрите превъплъщения. След „Сега и завинаги“ тя влиза в кожата на лекарка от сериала „Сърдечен ритъм“. И подобно на героинята си, в живота също се оказва влюбена, и то лудо, в Лиор Ахитув. Двамата се крият от пресата, доколкото е възможно, а публичността е табу за тях.

Екранната Ярен споделя, че не си спомня почти нищо от България, но се чувства някак свързана с нашите земи. Мечтата ѝ била да намери време да обиколи страната ни, като най-добри отзиви била чувала за Черноморието и Родопите.

Турската звезда искала да открие и българските си роднини, но знаела, че това е прекалено трудна задача, за която ще ѝ е необходима помощ не само от нейното семейство, а и от институциите у нас, пише ПИК. Смятала обаче да предприеме действия в най-скоро време, защото искала да запълни пъзела на родословното си дърво и да разбере повече за роднините си. Най-любопитно ѝ било от кого е наследила актьорския си талант, защото сред най-близките ѝ нямало творчески натури.

КОШМАР! ЕКРАННИЯТ ИЙТ КОЗАН КАТАСТРОФИРА СЪС СЪПРУГАТА СИ

Top