Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > КРАСИМИР КОНДОВ ПОЕ РЪКОВОДСТВОТО НА СЕВЕРНЯШКИЯ АНСАМБЪЛ

КРАСИМИР КОНДОВ ПОЕ РЪКОВОДСТВОТО НА СЕВЕРНЯШКИЯ АНСАМБЪЛ

Красимир Кондов е новия главен художествен ръководител на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”. Според окончателните резултати той е класиран на първо място с 148 от максималните 150 точки.

За нуждата от административни промени в културния институт говори кметът на община Плевен, Георг Спартански в началото на годината. Конкретният повод е здравословното състояние на досегашния директор на Северняшкия, доц. Георги Хинов, който от началото на януари е в болнични.

Но проблемът със съвместяването на управленски, административни и художествени функции в ръцете на един човек тук е много стар. След консултации с експерти и проучване опита на другите ансамбли за народни песни и танци у нас, кметът Спартански, на чието пряко подчинение е ресор „култура”, предлага нова структура на ръководството на ансамбъла. А именно – да има административен директор, главен художествен ръководител и ръководители на трите подзвена – диригенти на певците и музикантите и художествен ръководител на танцьорите.

Екипът на Famousbg.com честити победата на г-н Кондов и му пожелава най – сърдечно съвсем скоро нови творчески постижения и още стойностна музика, написана от него.

Красимир Кондов е завършил Висшия музикално-педагогически институт – Пловдив, по специалността „Народни инструменти и народно пеене”. Започва работа като учител в СОУ „Г. Бенковски” – Тетевен, впоследствие – в ЦРД – Плевен, а през 1994 г. е назначен след конкурс за преподавател по гайда, камерна музика, народен хор и народен оркестър в НУИ „П. Пипков” – Плевен. От 1999 до 2002 г. е лектор по кавал и гайда в Националния дворец на децата – София, от 2002 до 2006 г. е делегиран преподавател на МОН в Болград, Украйна, след което работи в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пордим, и отново в НУИ „П. Пипков”. От 2011 до 2015 г. за втори път е делегиран преподавател на МОН в Украйна.

Красимир Кондов има над 30 записа като солист гайдар и над 250 аранжимента на солови песни, многогласни, вокални, камерни и инструментални произведения.

Top
>