Вие сте тук
Начало > Музика > ПРЕСЛАВА ЩЕ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА „ЕВРОВИЗИЯ“

ПРЕСЛАВА ЩЕ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА „ЕВРОВИЗИЯ“

Фолк певицата Преслава ще ни представи на „Евровизия“, пише Nbox. Тя вече има и готова песен, с която ще се състезава във втората финална вечер на конкурса в Стокхолм през месец май. Жребият, който беше направен преди броени дни, определи България да се включи във втория от общо трите конкурсни вечери. Слуховете, че Преслава отива служебно на музикалния форум се носят от началото на годината. Те още повече се потвърждават, имайки предвид, че БНТ, които държат правата за провеждане на конкурса в страната ни, така и не обявиха регламент за кандидатстване на изпълнители за тазгодишното издание на „Евровизия“. До самия конкурс остават три месеца и едва ли ще има време за реагиране да се случи кастинг, коментират в средите, пише Blife.

Преди броени дни се завъртя най-новата песен на Преслава, която е на английски език и в дует с младия й колега Стефан Илчев, познат на публиката, като един от най-добрите имитатори на примата Лили Иванова. Общият им проект с добричлийката се казва In Control и вече има своя видеоклип. Песента е в типичния евроденс стил, характерен за повечето участници в „Евровизия“. Според болшинството от мнения парчето и видеото са на европейско ниво.

Изпълнителката на „Пайнер“ отнася критики единствено за произношението си на английски език. Но като цяло проекта й се приема с положителни оценки от феновете.

От поп гилдията обаче се възмутиха, че от Националната телевизия няма да проведат конкурсна вечер, както се е случвало в предишни години. Те изроптяха също, че на „Евровизия“ отива изпълнител, който не е избран официално от публиката. „Дефакто Преслава отива на конкурса като служебен победител. А трябваше да има подбор, от който да се избере най-доброто“, коментират ситуацията музиканти.

Top
>