Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ГРИШО ПРОГОВОРИ ПРЕД БЪЛГАРСКА МЕДИЯ ЗА НИКОЛ

ГРИШО ПРОГОВОРИ ПРЕД БЪЛГАРСКА МЕДИЯ ЗА НИКОЛ

„Имаше моменти, в които наистина не можех да събера себе си, да се фокусирам, да тренирам по начина, по който е бил печеливш. Нямах и треньор за известно време. По средата на миналата година психически беше по-тежко за мен, отколкото физически. Просто изгубих своя път към успеха”, заяви пред Нова Григор Димитров.

Тръпката към спорта обаче нямало как да изгуби. „Сега се чувствам много добре”, допълни Димитров. Той призна, че има предстартова треска.

За срещата на полуфинала на Australian open срещу Рафаел Надал Димитров коментира, че по време на мача не е усетил колко е дълъг.

„За мен беше един от най-интересните ми мачове. Не бях изморен. Може би спах 2 часа след това. Мачът го играх 20-30 пъти в главата си, говорих с родителите си, не можех да спя. Мислех какво съм можел да направя по-добре. Но колкото и да го мислех, се чувствах удовлетворен. Просто беше малък шанс на края”, коментира тенисистът.

Попитан дали усеща този двубой като победа, Димитров каза: „И да, и не”.

„За мен беше чудесно, че издържах пет сета, че след първия сет продължих да вярвам в себе си. Усетих, че заслужавам мача. А не, защото наистина загубих мача. В тениса има само един шампион. Няколко дни след това вече можех да помисля повече за плюсовете и минусите”, разказа Гришо.

„Дълго време отнема на един играч да започне да играе един много добър тенис и всеки един да започне да се плаши от него. В съблекалнята вече всеки те гледа по по-различен начин. Като влезеш в мача вече 20% от него е спечелен. Това са малки детайли. За мен целта беше физически да съм добре, да издържам всеки един мач. Второ, да опростя някои от ударите. И третото е тактиката. Ти самият я определяш с треньора по начина, по който тренираш за даден мач”, каза още тенисистът.

За Никол каза: „„Очевидно Никол и майка ми добре се разбират. Тя в момента си почива  и разглежда църквите. Сега съм фокусиран върху предстоящия мач в четвъртък от турнира в София. Ако остане време, може да я заведа в Хасково. Колкото за връзката – не е лесно. Двамата имаме натоварените програми, планирани ангажименти. Когато има разбиране и от двете страни, нещата се получават и има хармония“, разкри българската тенис звезда“.

Top
>