Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ВИКТОР БОЖИНОВ НА НОЖ СЪС САНЯ БОРИСОВА

ВИКТОР БОЖИНОВ НА НОЖ СЪС САНЯ БОРИСОВА

саня борисова sanya-borisova

Режисьорът Виктор Божинов изрази остро мнение по отношение на последните реализирани кино проекти, в които участие вземат както актриси, така и хора, далеч от арт средите. Творецът се противопостави, без да споменава имена, но мнозина разпознаха в гневните му думи съставите на филмите „Фабрика за кокошки“, където под светлините на прожекторите са фолк звездите Борис Дали и Джулия.

„Никога не е просто секс“, с участието на Саня Борисова и още, както и заглавия като „Махленска класа“, „Опасни шматки“ и „Русалки“. Според Божинов вълната на пошлост е на път да ни превземе.

За него е абсолютно недопустимо подобни идеи да се разглеждат като кино, което „разбива“ бокс офиса.

„Положението е доста тъжно. Част „младата вълна“ счита, че един човек може и трябва да бъде продуцент, сценарист, режисьор, оператор, монтажист, собственик на техниката, реквизита и локациите. Актьорите трябва да са само „инфлуенсъри“ и „попфолк звезди“, защото това бил „вкусът на младите“! За качеството на сценариите мълчим! Мантрата е, че те са алтернативата на субсидираното кино, защото всички други сме готованци, е буеждение за тях. Благодарение на филмите, които снима тази „вълна“ се плащали данъци, от които държавата плащала „нашите“ филми, които никой не искал да гледа“, споделя Божинов.

САНЯ БОРИСОВА СТАВА СТЮАРДЕСА

Под музикални звезди визира именно Борис Дали, Джулия и момчетата от „Мърда бойз“, под инфлуенсъри са Саня Борисова, певицата Ева Георгиева, която припечелва от ТикТок и др. Виктор е категоричен, че тази „нова“ вълна не трябва да се толерира, оставяйки безкритично да се развива, пише „Галерия“.

По думите му той винаги е бил от хората, които смятат, че свободата да се занимаваш с каквото решиш е висша ценност, но не и когато си невеж и арогантен.

Top
>