Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > ПРИЛЕПНАЛОТО БЕЛЬО ВРЕДИ НА ПЛОДОВИТОСТТА НА МЪЖЕТЕ

ПРИЛЕПНАЛОТО БЕЛЬО ВРЕДИ НА ПЛОДОВИТОСТТА НА МЪЖЕТЕ

Мъжете трябва да избягват да носят тясно бельо и да опитат да станат татковци, преди да са навършили 40 години, твърдят експерти по раждаемостта.

Стегнатите слипове може да доведат до два и половина пъти по-малко плодородни сперматозоиди, което изостря проблема с женското безплодие, причинено от увеличаването на броя на жените, които се опитват да имат първите си бебета в по-късна възраст, предупреди проф. Алан Пейси, цитиран от lifestyle.bg. Ученият от Университета в Шефилд каза, че плодородността на семенната течност при мъжете намалява значително след навършването на 40 години. Изследвания сочат, че деца на бащи над 40 г. често страдат от проблеми като шизофрения, аутизъм и Синдрома на Даун.

Професорът обяснява, че средната възраст на първото бащинство за мъжете, се увеличава с всяка година от 1970 г., като днес е вече 32 г. „Чудим се докога ще се увеличава тази възраст“, добави проф. Пейси. И допълни, че при проучване във Великобритания, в което са взели участие 2500 мъже, носенето на стегнато бельо е „най-големия риск“ за плодовитост, повече от тютюнопушенето и употребата на алкохол.

Top
>