Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО ЗАЩО СЛАБИТЕ УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ СТАВАТ УСПЕШНИ

ЕТО ЗАЩО СЛАБИТЕ УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ СТАВАТ УСПЕШНИ

Знанията са по-скъпи от парите. Не е срамно да не знаеш, срамно е да не учиш. Знанието е сила. Който учи, той ще сполучи. Сигурно сте чували неведнъж тези пословици, с които всеки родител или близък напътства ученика си. Сред обществото се затвърди мнение, че за хубава работа, трябва да имаш качествено образование. В наши дни обаче ситуацията е съвсем различна.  Никой няма да гледа оценките в дипломата, когато ви наема. Ето защо слабите студенти и ученици успяват в живота си.

Добиват опит от първа ръка. Повечето от „лошите“ ученици започват да работят по-рано от връстниците си. Така оценките им се понижават. В същото време, получават безценен опит, който „отличниците“ изпускат. Всички знаем, че е малко вероятно да ви наемат без никакъв опит.

Разбират какво искат по-рано от другите. Те не си губят времето с ненужни курсове. Например, ако искате да сте техник, няма нужда да пишете хиляди есета как сте прекарали лятната ваканция.

bill gates
Бил Гейтс

Намират най-простите решения. Бил Гейтс също е сред хората, които не могат да се похвалят с отлични оценки. Въпреки това се издига, като построява Microsoft. Той е много отворен човек и никога не гледа дипломата или оценките. За него е важно нестандартното мислене. Както казва: „Винаги избирам мързелив човек да свърши трудната работа, защото ще намери лесен начин да я свърши!“

Завързват познанства. Отличниците учат ненужни предмети, а тези с ниски оценки четат много полезна литература и общуват с много хора всеки ден. В истинския живот е важно да познавате влиятелни хора и да умеете да общувате.

Елизабет Холмс
Елизабет Холмс

Следват мечтите си. Голяма част от успеха се състои в това да правите нещо, което обичате. Не е нужно да продължавате с това, което сте захванали в началото на студентските години или това, което родителите ви искат. Вземете за пример най-младата милиардерка Елизабет Холмс, която направи революция в медицината. Тя напуска един от най-престижните университети – Станфорд, за да следва мечтите си. Друг пример е сър Ричард Брансън, който напуска училище на 15 години, а сега управлява огромната авиокомпания Virgin.

Знаят какво е да се борят. За успеха са нужни емоционална интелигентност, упоритост и страст. Най-важното е да се научите да преодолявате провалите. Не само в бизнеса, а и в живота, ще имате добри и лоши ситуации. Хората с ниски оценки знаят какво е да се мъчиш с изпит или да събираш пари за бизнеса си.

Наслаждават се на живота. Студентите с по-ниски оценки ходят на партита и понякога идват с махмурлук на лекции, но се наслаждават на живота. Така правят и в работата си. Просто е: щастливите хора са по-успешни. Шефът ще избере забавен и активен човек, който развеселява другите, а не много интелигентен, но стресиращ и негативен.

Източник: Lifehack.org, фото кредит: Интернет

Top
>