Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > БОГДАНОВ СКОЧИ НА ЛЮСИ, ПОИСКА СТРОГА ПРИСЪДА ЗА РЕЖИСЬОРА

БОГДАНОВ СКОЧИ НА ЛЮСИ, ПОИСКА СТРОГА ПРИСЪДА ЗА РЕЖИСЬОРА

Израз на неуважение е влизането в Съдебната палата с неприлично облекло. Това гласи точка от Правилника за поведение в съда и съдебната зала.

Може би се чудите защо започвам така или дори вече четете с надсмешка, как така този „простак” Богданов цитира точка от Правилника за поведение в съдебната зала. Не претендирам, че съм много умен, начетен или интелигентен, вероятно от вас, четящите, има и по-умни, по-интелигентни. Но знаете ли, по едно си приличаме всички ние, а именно, че всички сме граждани на Република България и сме длъжни да спазваме законите на страната ни.

Във вчерашния ден се състоя поредното съдебно заседание по делото, което Моника Валериева заведе срещу режисьора Людмил И. Тя го съди за клеветата, която той си позволи да избълва в национален ефир, че е „платено момиче“.

%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%baЛюдмилчо втрещи съда, като се появи окован с белезници и затворнически дрехи, които той сложил по собствена инициатива с цел да осмее Моника, да осмее делото, да осмее съда, да осмее държавата ни.

Е, гражданино, какво мислиш? Как се чувстваш от факта, че г-н режисьорът реши да превърне една институция в циркова площадка? Аз лично се чувствам омерзен и засрамен от факта, че той си позволява да се разкарва в съда в облекло, наподобяващо сериен убиец.

Това ли е примерът, господин Люси? Толкова ли несериозно трябва да гледаме на хората, подвеждани под отговорност за тежки престъпления? Кой ти дава правото да усмиваш и да се подиграваш със съдебната ни система? Кой си ти?

Аз като един съвестен гражданин, спазващ законите на нашата република, съм твърдо против някой да си позволява да иронизира и да се подиграва със съдебната ни система. Смятам че тя трябва респектира нас – гражданите!

Top
>