Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ВЛАКО КАРАМАЗОВ ПРЕЖИВЯ КОШМАР, АХА ДА ГО ОТВЛЕКАТ В МАРОКО

ВЛАКО КАРАМАЗОВ ПРЕЖИВЯ КОШМАР, АХА ДА ГО ОТВЛЕКАТ В МАРОКО

vlado-karamazov-владо-карамазов

Владо Карамазов определено притежава авантюристичен дух, отвеждащ го до различни дестинации по широкия свят. Своите пътешествия и впечатления актьорът описва подробно в официалния си сайт, а думите му са подплатени с великолепни снимки от местата, които сам заснема.

Последният му пътепис разказва за престоя му в Мароко, който бе през месец ноември м.г. Макар повечето туристи на африканската държава, разположена на брега на Атлантическия океан, да определят времето си в нея като истинска приказка, съчетаваща история, култура и вкусна храна ведно, звездата от „Дяволското гърло“ споделя малко по-различна и стряскаща история…

Осъзнал, че пазарите в Маракеш не са за него, той предпочел да кривне от утъпканите туристически пътеки, посещавайки един от непопулярните квартали.

„Там видях как живеят, усетих истинската атмосфера на града. Уличките на тези квартали бяха много малки, пресичаха се и образуваха лабиринт. Един местен ми каза, че една от техните джамии в този ден е отворена за посещение. Почна да ми обяснява къде се намира, но как можеш да обясниш на чужденец как да премине този лабиринт.

Изглеждаше свестен. Беше с моторче. Накрая ми каза, че ще ме закара. Вързах се и се качих. С бясна скорост даваше газ по тези тесни улички, а аз след четвъртата загубих ориентир.

Все повече се изгубвах и все повече си давах сметка, че става опасно. Истината е, че само с апарата ми ще живеят сигурно месеци. Усещах как след минути ще съм разфасован в някое мазе. Помислих и скочих от мотора. Той започна да крещи, аз бягам, той с мотора зад мен.

Наврях се в една уличка, в която моторът не можеше да мине. Избягах и последваха може би 30 мин, в които се лутах в улички без изход. Накрая излязох“, пише Карамазов.

В крайна сметка всичко е приключило добре и актьорът се е прибрал невредим, отбелязва life.dir.bg. „Разказвам го, защото е добър повод да ги опиша мароканците. Лукави и хитри. Дори и да предложат елементарна помощ, да ви покажат например някое кафе, след това ще вървят до теб да им платиш за услугата, като те определят цената. Не им ли дадеш пари, стават агресивни“, завършва актьорът.

Top
>