Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > АКТЬОРЪТ РОБЕРТ РАДЕВ: МЕЧТАЯ ДА УСПЕЯ ПРЕД ЗАПАДНАТА ПУБЛИКА

АКТЬОРЪТ РОБЕРТ РАДЕВ: МЕЧТАЯ ДА УСПЕЯ ПРЕД ЗАПАДНАТА ПУБЛИКА

Роберт Радев е главният актьор в късометражния филм на Христо Порязов „Колко си хубав“. Премиерата на филма бе тази вечер в кино „Люмиер“. Минути след нея младият талант даде ексклузивно интервю за Famousbg.com от Глазгоу, където се намира в момента.

-Роби, трудно ли се реши да изпълниш главната роля в „Колко си хубав“?

-Ролята наистина си беше едно истинско изпитание за мен, тъй като за първи път ми беше предложен сценарий за филм, който да изпълня. Обаче веднага ме вдъхнови идеята, защото винаги съм искал да представлявам роли пред камера!

-Смути ли те сценарият и героят, който трябваше да изиграеш?

-Няма да ви излъжа – да. Особено при положение, че става въпрос за онлайн чат с последователна среща. Момчето е на 16 години, учудих се като прочетох на колко години е. Самият факт, че се подчертава сексуалността на един индивид в България също ми вдъхна лека неувереност.

роберт

В момента живееш във Глазгоу, Великобритания, но ако живееше в България щеше ли отново да изиграеш тази роля?

-Да, актьорската игра е в най-чистия си смисъл просто актьорска игра. Може би бих се поколебал малко повече, знам ли? Със сигурност бих се притеснил от коментарите на хората, но хей – няма да лъжа. И аз съм човек – и аз имам страхове.

-Сблъсквал ли си се и в реалния живот с подобен сюжет?

-За щастие не. Но със сигурност бих си глътнал езика, както и трябваше да направя при срещата и после на последната сцена. (смее се) Но едно със сигурност мога да потвърдя – при положение, че не можем да върнем стореното, нека вървим напред.

-Киното ли е твоята страст и с това ли искаш да се занимаваш и в бъдеще?

-Да, всеки си има страст в живота. Може то да е малка, като да плетеш кошници, може и да е голяма – като да пътуваш до Луната. Моята страст е актьорската игра пред камера, както и на сцена, и аз продължавам да се пробвам да избия пред западната публика! Актьорското майсторство само по себе си е едно от най-вдъхновяващото неща в моя малък живот. Благодарен съм на Христо Порязов, че избра мен, защото по този начин си направих премиерата като актьор пред камера.

Top
>