Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > АЛЕКСАНДРА: АЗ СЪМ КОВЧЕЖЕ!

АЛЕКСАНДРА: АЗ СЪМ КОВЧЕЖЕ!

Александра е родена 7 април 1992 г. в град Враца. Завършила е „Народно пеене“ в СУ „Климент Охридски”. Част от музикална компания „Диапазон Рекърдс“. Преди дни певицата изненадва с новия си проект „По-кротко“, който е в колаборация с гръцките звезди Iordanis Agapitos и Zan Batist.

-Поздравление за новото парче. Как се стигна до това българо-гръцко трио?

-Благодаря, случайност ни събра с Йорданис Агапитос, той беше в офиса на Диапазон Рекърдс и представяше свои песни, за щастие и аз точно в този ден имах среща с Ненчо Касъмов. Първоначално песента е била в проект за дует между Йорданис и Жан Батист, идеята да се включа и аз в проекта хрумна на г-н Ненчо Касъмов. Много му благодаря за шанса и гласуваното доверие. Йорданис и Жан са изключително талантливи и креативни изпълнители, радвам се, че заедно с целия екип направихме нещо различно и красиво.

alexandra
-Да очакваме ли от теб нова балада в близкото бъдеще?

-Баладите са моята слабост, винаги съм го казвала. В момента, нямам подходяща музика, но когато попадна на такава, ще зарадвам почитателите си. По време на участия получавам много комплименти за баладите си, което много ме радва. Щастлива съм, че съм успяла да докосна душевността на хората.

-Ти самата защо се насочи към попфолка?

-Не съм имала конкретни размишления в тази посока. Вярвам в съдбата и съм й благодарна, че е благосклонна към мен. Щом ми е заложено да притежавам този талант, то трябва да е факт и неговото проявление. Обичам да се шегувам, че аз съм като ковчеже, което с отварянето те поглъща с емоции. И моя начин да ги изразя е музиката. А дали в ковчежето има съкровище … почитателите ми ще кажат. Даде ми се възможност да се себеизразя и не смятам да я пусна да ми се изплъзне.

-Има ли бъдеще този жанр?

-Да, разбира се! Към каквото и да се причисля … то несъмнено има бъдеще grin emoticon! Всяка дейност, в която си иновативен, провокираш и дори шокираш, е обречена на развитие. А и интереса на публиката го доказва. Когато се захвърлят предразсъдъците и се отворят сетивата, пристигат приятните усещания, а щом можем да дадем това на хората, ще продължава да ни има. Иска ми се обаче някаква промяна – по-модерно звучене, повече песни, чиито текстове разкриват истини и придават смисъл. От тази моя идея са провокирани и последните ми две песни – едната разкрива смисъла на най-малките, но значими неща, сред които добротата у хората, разнищва необятни истини за света, а другата – е модерно звучаща, с провокативни визии и текст.

-Какво планираш за 2016 година?

-Определила съм я като моята страстна година. Защото тя започна така – със страст към всичко – към музика, към приключения … в търсене на новото в професионален, а защо не и в личен план. И планирам да я изживея точно така – със свободна мисъл, усилен труд и широка усмивка. А музиката … рядко се планира. Не се знае колко скоро ще има изненади.

 

Top
>