Вие сте тук
Начало > Музика > КАЛИН ВЕЛЬОВ & TUMBAITO ОТКРИВАТ МУЗИКАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАС

КАЛИН ВЕЛЬОВ & TUMBAITO ОТКРИВАТ МУЗИКАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАС

Деветото издание на най-голямото лятно музикално събитие в Бургас, ще бъде открито на 5 юли, 21 часа, Летен театър, с ефектен спектакъл на Калин Вельов & TUMBAITO, посветен на златните български шлагери на 20 век в нови, слънчеви латино версии.
За първи път пред гражданите и гостите на Бургас ще прозвучат любими песни от 60-те, 70-те и 80-те години, познати на многобройните почитатели на Калин Вельов & TUMBAITO в латино аранжиментите от едноименния албум, вече и в елегантни оркестрации със специалното участие на оркестъра на Държавна опера Бургас с диригент Йордан Дафов.  
В латино фиестата на сцената на Летния театър ще се включат и шампионите от клуб за спортни танци „Бургас ‘ 75”.  Приятен екзотичен елемент в спектакъла ще бъде възможността публиката не само да може да слуша и пее любимите си песни, но и да танцува. 

TUMBAITO e първата по рода си в България латино формация, изпълняваща 100% танцувална салса. Вече почти 10 години групата прави концерти със световно известни имена като Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales. Репертоарът е подбран специално както за феновете на латино музиката, така и за салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент.
Основател на TUMBAITO е перкусионистът Калин Вельов.

В края на 2013 TUMBAITO издава едноименния си албум с латино версии на златни български песни от 60-те, 70-те и 80-те години. Сред шлагерите са „Ропотамо“, “Нетърпение“, „Една девойка ме попита“, „Урок по танци“, „Болката отляво“, „Сбогом море“, „Приказка”, „Черно и бяло”.
През 2016 Калин Вельов & TUMBAITO” продължават музикалната линия на латино версии на златните български шлагери от 60-те и 70-те, като правят крачка напред с нови, елегантни оркестрации на песните вече с участието на симфоничен оркестър.
Следващите спектакли и с участието на латино школи от градовете – домакини ще бъдат в Стара Загора, Враца, Шумен, Добрич, Варна и София.

Top
>