Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > АНТОНИЯ МАРКОВА С ВЪЛНУВАЩА ПРОМОЦИЯ НА „КАК ЩЕ ТЕ ОБИЧАМ“

АНТОНИЯ МАРКОВА С ВЪЛНУВАЩА ПРОМОЦИЯ НА „КАК ЩЕ ТЕ ОБИЧАМ“

Талантливата поп певица Антония Маркова представи първия си самостоятелен албум на вълнуваща промоция снощи в Пловдив. Събитието бе много лично, напълно в стила на Антония, която бе подкрепена на сцената от нейните близки приятели – великата Валя Балканска и виртуоза на гайдата Петър Янев. Над 350 приятели и верни почитатели уважиха концерта на изпълнителката, като залата в Центъра за сценични изкуства Stage 51 трудно успя за събере всички желаещи да се срещнат с нея на живо.

Концертът беше открит от забележителната Валя Балканска, която развълнува всички с космическото си изпълнение на „Излел е Делю хайдутин“. Тя разказа за запознанството си с Антония Маркова и за незабравимото им изживяване с българската общност в Лондон през март.

„От любовта ми към музиката е роден и моят първи албум „Как ще те обичам””, разказа Антония на публиката. „Една мечта, един блян, който изглеждаше толкова далече, но въпреки това знаех, че ще го има. Сега той е факт и е заслужена награда за труда, който сме положили през годините с авторите на песните.” Тя разкри и историята на заглавната песен, дело на Димитър Гетов. За един прекрасен текст на текстописката Петя Пашева, която го праща на Димитър Гетов, по неговата съпруга. Тя обаче го слага в медицинската си престилка, където бил изпран и забравен. След време случайно тя открива този текст и се сеща, че трябва да го даде на композитора, който поразен от силното му послание, създава песента специално за Антония Маркова. „И така от един забравен текст се роди една прекрасна песен – емблема за мен и частица от моята душа”, разкри певицата.

Албумът „Как ще те обичам” е  пъстра палитра, която събира в себе си всички песни, написани специално за певицата до сега. Тя благодари на всички, които й се довериха и я подкрепиха в това начинание, и най-вече на приятелите й от Мебели „Дизма” за издаването на албума. „Това са хората, които повярваха в мечтата  ми и застанаха неотлъчно до мен. Заедно работихме по издаването на албума ми, заснехме и една изключителна фотосесия, специално за изработката на обложката и в този момент сме изключително горди с финалния продукт.” В самото CD са включени общо 16 авторски парчета на български и английски език, написани специално за младата изпълнителка от едни от най-добрите композитори и текстописци в България.

Top
>