Вие сте тук
Начало > Спорт > БАГАТА ЗАЩИТИ СВЕТОВНАТА СИ ТИТЛА

БАГАТА ЗАЩИТИ СВЕТОВНАТА СИ ТИТЛА

Благой Иванов защити световната си титла в ММА. Българинът победи претендента Джош Копланд след съдийско решение. Двамата бойци изкараха пълни пет рудна на ринга във „Foxwoods Resort Casino“ в  Машантъкет, Кънектикът, но Багата бе по-агресивният и по точният боец и заслужено запазва титлата си. Това бе втора защита на пояса за 29-годишният софиянец в тежка категория на веригата WSOF.

Двамата бойци започнаха по-внимателно в началото, но Багата пръв успя да вкара два силни удара в главата на съперника. В средата на рунда двамата се сблъскаха глава в глава и това доведе до аркада на челото на Иванов, която обаче видимо не изглеждаше да му пречи и той продъжли да бъде по-точен в своите удари, като още два-три пъти нацели главата на Копланд. В крайна сметка рундът бе за българина, който изглеждаше по-търпелив, но с по-точните удари, пише sportal.bg.

Във втория рунд Иванов започна много по-агресивно и на два пъти вкара Копланд в ъгъла с мощни атаки и също успя да разкървави лицето на съперника. Неговто кръвотечение обаче също се засили и за кратко срещата бе прекъсната, за да се спре кръвотечението на Багата.

Това явно разгневи българина, който стана още по-яростен в атаките си, за да избегне мачът да бъде прекратен с лекарска забрана. В края на рунда и Копланд успя да нанесе няколко тежки удара, които обаче по никакъв начин не притесниха Багата.

Третият рунд започна с три леви прави в главата на Копланд. Последва леко затишие на ринга, след което в края на рунда дойдоха нови две атаки на българина, като при едната той свали съперника си на земята, но като че ли не се възползва достатъчно от това си предимство.

Четвъртият рунд не започна много добре и Копланд успя да нацели на два пъти в главата нашия боец. Иванов обаче не се забави и също отговори с няколко крошета. След това американеца отново нацели лошо българина с тежък удар в главата и Багата изглеждаше леко разклатен. В края все пак той отново се съвзе и дори притисна Копланд в клинч, след което му нанесе доста лош удар с коляно в лицето.

Последните пет минути Благой отново започна агресивно, но след това за кратко бе притиснат до оградата. Последваха нови два плътни удара в главата на Копланд. След това обаче и американеца нанесе тежки рошета в главата на Иванов. В заключителните минути Багата свали съперника си на земята и започна да го налага. В края двамата си размениха по още два-три удара, преди да удари гонга.

Накрая победителят трябваше да бъде определен със съдийко решение, но без колебание реферите присъдиха победата на Благой Иванов, който запазва шампионския си пояс.

Top
>