Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > СТРАХИЛ ГАНОВСКИ: НЯМА ДА СЪДЯ ЛАЗАРОВ, ЗАЩОТО НЯМА АДРЕС И ПАРИ

СТРАХИЛ ГАНОВСКИ: НЯМА ДА СЪДЯ ЛАЗАРОВ, ЗАЩОТО НЯМА АДРЕС И ПАРИ

Страхил Гановски е първият организатор на конкурс за красавици у нас – „Мис Родина” през 1988 г., когато победителка става Соня Васи. Дълги години е монополист на модния пазар у нас и пред света – той държи лицензите на редица конкурси за красота. Сред тях е и този за участие в Мистър Свят. Това беше една от наградите за победителя в Мистър България 2016, организиран от Атанас Лазаров, който бе белязан от редица скандали.

-Г-н Гановски, истина ли е, че Атанас Лазаров ви се е извинил и е казал, че обещанията победителят в конкурса му да представи България на Мистър Свят, е било само реклама?

– Не ми се е извинил, той си прави реклама, за да събира повече рекламодатели, да има по-голям интерес към конкурса и съответно да получи пари и да завлече повече хора.

-Казвате, че Атанас Лазаров е интелектуален лъжец и крадец?

– Абсолютно!

-Някои от участниците коментираха след конкурса, че той е бил манипулиран, разкриха многобройните скандали от кухнята. Стигна се дори до физическа саморазправа с Лазаров. Как ще коментирате всичко това?

– Аз нямам никаква информация за конкурса, защото не съм присъствал. Знам, че е имало някакво финансово наддаване за първото място. Отделно разбрах, че е имал големи проблеми, защото на много хора не е заплатил полагаемите им възнаграждения, които е обещал предварително. Сериозен проблем е имало с хореографа на спектакъла. Чух че са били Наско Лазаров на  „Витошка“ и са му взели телефона.

мистър българия

-Г-н Гановски, Лазаров беше цитирал сумата 20 000 евро, която отива при победителя на конкурса. Отговаря ли тази информация на истината?

– Той цитира на няколко места, че първият ще получи 20 000 евро. Когато аз коментирах, че такава награда няма и за Мис Свят или  Мис Вселена, той започна да се смее и каза „ние само така обещаваме“.

-В студиото на Милен Цветков всички зрители останаха с впечатление, че приключихте разговора приятелски. Какво се случи след това?

-Да, така беше, но той не прекъсна тези истории, че държи правата. Никой нормален човек не може да говори такива глупости. Ако бяхме в друга държава, вече да беше влязъл в затвора.

-Вярна ли е информацията, че завеждате дело срещу Лазаров,  Доно Цветков и победителя в конкурса Георги Йовчев?

– Да, така обещах. Проблемът е, че господин Лазаров няма адрес, няма и пари. Каквито и да са санкциите срещу него, те реално не може да се осъществят. Такава е схемата в България, едно време ако имаш да даваш пари, те вкарваха в затвора, докато не ги дадеш, сега има да ги даваш 100 години. Като нямаш адрес и нямаш една стотинка, как ще ги върнеш? Безсмислено е да давам пари за адвокати и се отказах да водя дело.

-Според Вас Георги Йовчев жертва ли е на така създалите се обстоятелства?

-Според мен и той е бил излъган, заблуден  е предварително. Аз не го познавам, но на снимките видях, че е красиво и прилично момче, но явно е попаднал в сериозна заблуда.

Top
>