Вие сте тук
Начало > FAMOUS > БОРИС ДАЛИ С НОВ БИЗНЕС

БОРИС ДАЛИ С НОВ БИЗНЕС

борис-дали

Фолкпевецът Борис Дали е започнал да прави мебели и трактори, разкри пред „Телеграф“ самият той. Изпълнителят на хитовете „Пиян“, „Лошите момчета“ и „Стига драми“ се е преквалифицирал в пандемията. „Така съм устроен, не мога да седя по цял ден, без нещо да работя“, казва той.

Чаровникът винаги намира какво да прави в дома си или около него и понеже се е захванал с много неща, времето все не му стига. По време на пандемията е изработил нови мебели за семейната съща в родния Бобов дол. „Смених и някои от вратите“, добавя Борката.

Той се занимава с дърводелство отдавна, но през последните 2 г., когато концертните участия са доста разредени, се е отдал на тази си страст. „Изработвам всичко от дърво, без дърворезба. Сам си изработих кошерите за 8-те пчелни семейства, които отглеждам“, казва още музикантът.

НАРЯЗАХА ГУМИТЕ НА КОЛАТА И НА БОРИС ДАЛИ

За феновете му е известен фактът, че преди да хване микрофона, е работил като шофьор на кметицата на Бобов дол. По образование пък е минен геолог – завършил е Минно-геоложкия институт в София, но никога не е работил по професията си. Има и магистратура с профил “Индустриален мениджмънт”.

„Когато съм свободен, обичам да творя нещо, сглобявам от различни части малки трактори, с които после обработвам овощната градина с ябълки. Направих си фреза, машина за капково напояване. Това ме влече“, разкрива още неизвестни неща от битието си Борис Дали.

Освен това обожава да реставрира автомобили и мотори, сам си ремонтира и собственото возило. „Наскоро установих малка грешка на коляновия вал на двигателя. Пропусната е малка дупчица. Направих моя модификация и сега всички лагери се смазват нормално“, гордее се звездата на „Пайнер“.

На 24 март Борис Дали стана на 40 г., но не направи голям купон по този повод. Казва, че не е суеверен, но така е чул, че не е хубаво, но пък е приел стотици поздрави от приятели, колеги и почитатели, пише Телеграф. Първите го събудили още в 8 сутринта, за да му честитят.

БОРИС ДАЛИ СЕ СЪБРА С ЖЕНА СИ

А каква е неговата равносметка? „Чувствам се удовлетворен от постигнатото до момента, но мисля, че не съм постигнал много от нещата, за които съм мечтал. Има време, надявам се да сбъдна мечтите си, те са безплатни. Да, някои се сбъдват, други – не. Щастлив съм, че имам две деца, съпруга, всички в семейството са здрави – това е най-важното. Затова си пожелавам да сме здрави, а другото ще се нареди“, каза още певецът.

Top