Вие сте тук
Начало > Музика > САШКА ВАСЕВА СЕ ЗАВРЪЩА НА СЦЕНАТА

САШКА ВАСЕВА СЕ ЗАВРЪЩА НА СЦЕНАТА

sashka-vaseva-сашка-васева-опера

Сашка Васева отново ще пее! След тежко лечение в Германия музикалната легенда си дойде у нас и се завръща на сцената и при феновете си.

В клиника в западната държава изпълнителката преживя няколко операции за отстраняване на тумор в мозъка й, а след това беше настанена в център за рехабилитация.

Първата изява на Сашка ще бъде утре вечер в Летния театър в Сандански, като тя ще се включи в 30-ото юбилейно издание на фестивала „Пирин фолк“.

„С много любов идвам на „Пирин фолк“. Прибрах се в България специално заради фестивала. Вълнувам се и съм щастлива, че ще бъда отново в Летния театър, близо до публиката и феновете си“, сподели щастливата певица.

НОВИ ПРОБЛЕМИ СПОЛЕТЯХА САШКА ВАСЕВА

„Ще се радвам да чуя емблематичните песни на Сашка Васева. Мястото й стоеше запазено до последно“, сподели пред „България Днес“ Ненчо Касъмов, продуцент и директор на фестивала, пише България днес.

Личната история на певицата и тази на „Пирин фолк“ се преплитат още в самото начало на основаването му – именно участието на Сашка на фестивалната сцена през далечната 1994 г. се приема за старт в кариерата й. Години наред тя е сред най-аплодираните и награждавани изпълнители в Летния театър на град Сандански. Там представя за пръв път и някои от най-емблематичните си песни като „Не мога да те забравя, Георги“ (1995 г.), „Зелените очи“ (1997), „Македонка“ (1997) и още много. А последната й поява на „Пирин фолк“ е през 2017 г.

Сашка премина през нелек период в личен план, но и тя, и близките й вярват, че лошото вече е в миналото. Певицата е оптимист, че с появата си на „Пирин фолк“ ще постави ново начало в кариерата си и тепърва ще радва феновете си с нови песни и изпълнения.

Top