Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > БЪЛГАРСКИЯТ НИК КЕЙВ: НЕ МОЖАХ ДА УСТОЯ НА КАМЕЛИЯ

БЪЛГАРСКИЯТ НИК КЕЙВ: НЕ МОЖАХ ДА УСТОЯ НА КАМЕЛИЯ

nick-keiv

Кирил Хаджиев-Тино, който разтърси „Гласът на България“ с опасните низини в тембъра си, е избрал Камелия за треньор заради страстта й да го привлече в отбора си.

„Излязох и изпях една тежка версия на Sweet Dreams, всеки очакваше да се насоча към Лечев, но аз искам да изляза от зоната си на комфорт и се спрях на Камелия. Ще бъде предизвикателство да се работи с нея. Освен това тя бе най-убедителна. Не можах да й устоя“, сподели Тино след участието си.

Часове след появата му в шоуто, в социалните мрежи му лепнаха етикета „българският Ник Кейв“ заради сексапилния мрак в звученето и визуалната им прилика. Досущ като легендарния австралиец, и Тино няма музикално образование.

„Музиката е талант, който можеш да развиваш сам, за разлика от пластичната хирургия, например. В клубовете никога не ме питат какво ми е висшето образование“, заяви Тино.

Първите си стъпки към сцената направил зад барабаните и китарата, а после, когато авторският му репертоар набъбнал сериозно, се наложило и да пропее.

Тино сформира първата си група Soulmate N2 във Варна. Вижда бъдещето си като творец на родна земя.
„Много хора са ме питали защо не пробвам късмета си в Лондон, или не замина за Америка. Аз го виждам като периметър, който трябва да се разширява. Започнал съм тук, защо да оставям нещо вече изградено и да започвам от нулата другаде“, казва още музикантът.

Top
>