Вие сте тук
Начало > Любопитно > 10 НЕЩА, КОИТО УСПЕЛИТЕ ХОРА НИКОГА НЕ ПОВТАРЯТ

10 НЕЩА, КОИТО УСПЕЛИТЕ ХОРА НИКОГА НЕ ПОВТАРЯТ

gentleman

„Никога не се връщай“. Какво означава това? От опита на успелите хора клиничният психолог и автор на Never Go Back: 10 Things You’ll Never Do Again д-р Хенри Клауд установява, че съществуват определени „открития“, които хората правят – в живота и работата.

Щом вече разполагат с тях, те никога не се връщат назад – не повтарят стореното. Когато това се случи, нищо не е същото. Накратко – те са го осъзнали.

Успелите хора никога повече…

1. Не се връщат към нещо, което не е проработило

Независимо дали става дума за работа или за лични взаимоотношения, които поради основателна причина са приключили. Никога не се връщайте към едно и също нещо, очаквайки различен резултат, без да подходите по различен начин.

2. Не правят нещо, което изисква да бъдат такива, каквито не са

Във всяко нещо, което правим, трябва да се питаме – Защо го правя? Подходящ ли съм него? Подходящо ли е то за мен? Струва ли си? Ако отговорът на един от тези въпроси е не, добре е да имаме наистина добра причина да продължим да го правим.

3. Не се опитват да променят друг човек

Когато осъзнаете, че не можете да накарате някого да направи нещо, вие му давате свободата да прави каквото иска и да носи отговорността за последствията. Когато постъпите така, вие сами ще разполагате вече със своята свобода.

4. Не се самозаблуждават, че могат да угодят на всекиго

Щом осъзнаете, че това е невъзможна мисия, започвате да живеете по-целеустремено, опитвайки се да угодите на правилните хора.

5. Не избират комфорта в краткосрочен план пред ползите в дългосрочен план

Когато един успял човек разбере, че нещо изисква по-усилен труд и повече време, но това ще му се отплати в бъдеще, той не го заменя с нещо, което е по-малко смислено.

ВАЖНО! ЕТО КАК ДА ПРИВЛЕЧЕМ ПАРИТЕ КЪМ СЕБЕ СИ

6. Не се доверяват на човек или нещо, които изглеждат безупречни

Естествено е да бъдем привлечени от хора или неща, които изглеждат „удивително“. Обичаме превъзходното качество и би трябвало да се стремим към него. Има моменти обаче, когато нещо или някой, който изглежда прекалено добър, всъщност не е такъв.. Светът не е перфектен. Това е.

7. Не свалят очи от „голямата картина“

Ние функционираме по-добре емоционално и живеем по-добре живота си, когато гледаме „голямата картина“. За успелите хора едно събитие не е цялата история. Победителите помнят това – всеки следващ ден.

8. Не пропускат надлежната проверка

Независимо колко добре нещо изглежда на външен вид, успелият човек винаги прави по-сериозна и надлежна проверка.

15 ФАКТА ЗА ЛУКСОЗНИЯ ДУБАЙ, КОИТО СА ЛЪЖИ

9. Не пропускат да се запитат защо са там, където са

Една от най-големите разлики между успелите хора и другите в любовта и живота, в бизнеса и в личния живот, е, че първите си задават въпроса – Каква роля играя в тази ситуация? Те никога не се възприемат като жертви, дори да са такива.

10. Не забравят, че техният вътрешен живот определя успеха им в живота

Добрият живот понякога имат много малко общо с външните обстоятелства. Ние сме щастливи и удовлетворени най-вече заради вътрешния си свят. Изследване потвърди това. Нашият вътрешен живот допринася в най-голяма степен за подреждането на външните обстоятелства.

Top