Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО Я ЛЮБИМАТА МУ ПОЗА

ЕТО Я ЛЮБИМАТА МУ ПОЗА

Едва ли един живот е достатъчен, за да експериментираме всички пози от Кама Сутра. И всичко щеше да е идеално, ако за тях не се изискваше специална подготовка, защото повечето от показаните в книгата пози, предполагат отлична гъвкавост. Ето кои са лесните и достъпни пози за всеки.

Мисионерска

Или класика в бранша! Най-лесната, удобна и практична поза е мисионерската. При нея мъжът е върху жената и управлява целия процес. За това и много жени я предпочитат – всъщност те не трябва да правят нищо. Е, не съвсем. Ханшът им трябва да е като центрофуга! Тази поза има много предимства, като основното е, че партньорите са лице в лице по време на сексуалния акт, а това им дава възможност да целуват устните, шията, гърдите си. При някои двойка възбудата се засилва от възможността да се гледат в очите по време на секс. А усещанията могат да се засилят още, като единия или двата крака се поставят на раменете на партньора.

Ездачка

Тази поза представлява пълна противоположност на мисионерската – и е една от най-предпочитаните от мъжете. При нея всичко зависи от техниката на жената. Позата може да се променя по какви ли не начини: партньорът може да е легнал или седнал, може да вземе участие, като движи бедрата си или като контролира движението на бедрата на половинката си и т.н.

Обратна ездачка

Време за фантазиране и страст е, когато жената е седнала върху полегнали я мъж с гръб към него. Всеки има пълна свобода да се отдаде на мръсните си помисли – тя не вижда лицето му, а той вижда гърба и… дупето й. Казват, че позата е идеална и за хора с болешки в гърба, освен че е много секси.

Кучешката

В тази поза жената е на четири крака, а мъжът е зад нея на колене и я е прегърнал през кръста. Удоволствието и на двамата е максимално, а не е трудна за изпълняване, тъй като контролът върху амплитудата и скоростта е изключително лесен.

Странична

Позата е особено подходяща за секс по време на бременността. При тази поза, партньорите може да бъдат, както лице в лице, което им дава възможност да целуват устните и да милват телата си, така и мъжът да е зад партньорката си, което значително улеснява проникването на члена му във влагалището й. Усилията и на двамата са сведени до минимум при изпълняването на странична поза.

Седяща

Мъжът е седнал, а жената е отгоре – с лице към него, или с гръб. И в двата случая, по-голямата част от работата е за жената. Когато жената е с лице към партньора си, стимулирането на клитора и предната стена на вагината е особено силно, а както е известно, при по-голямата част от жените тези части са особено чувствителни.

Изправена

При тази поза телата са перпендикулярно едно на друго, като партньорите могат да са както с лице един към друг, така и жената може да е с гръб към мъжа. В първия случай, жената може да обхване партньора си или с единия си крак, или и с двата – добре ще е, ако зад нея има стабилна опора – шкаф, стена… И не на последно място – изисква се партньорите да са гъвкави или поне жената.

Френска целувка

С други думи, поза 69. Можем да си доставяме удоволствие чрез оралните милувки като се редувате, но е възможно да го направим и едновременно. Освен това, усещанията при едновременния орален секс са съвсем различни. Тази поза е най-удобна и лесно осъществима, когато жената е отгоре.

Top