Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > ДАМЯН ПОПОВ: СКЪСАХ СИНДЖИРИТЕ, ВЕЧЕ СЪМ СВОБОДЕН

ДАМЯН ПОПОВ: СКЪСАХ СИНДЖИРИТЕ, ВЕЧЕ СЪМ СВОБОДЕН

Дамян Попов е едно най-актуалните имена на родната поп сцена. Роден е в град Добрич където и завършва музикалното училище, а веднага след това и Националната ни консерватория в София. Участва в Мюзик Айдъл, печели куп награди от наши и световни музикални форуми и фестивали. Синглите му „Не виждам без теб“ , Ти решаваш, Щом те видя (с Миа) , Оферта за нощта, 1 Милион и Делено на две се превръщат в най-ротираните бг парчета в родния ефир. Преди няколко седмици изпълнителят атакува с поредния хитов проект озаглавен „Не вдигай“.

-Първо поздравления за хита „Не вдигай“, звучи навсякъде и от всякъде! Очакваше ли подобен успех?

Благодаря много! „Не вдигай“ бавно и славно изкача до върховете родните чартове… и имаме само положителни отзиви. Много хора ми пишат, че парчето е успяло да ги докосне, за което благодаря на целия екип и най специално на Оцко, Роската Димитров и не на последно място – Башмоушън.

дамян попов-Сега подготвяш ли нещо ново?

Да, но не искам да бързам, искам това лято по плажовете да чувам „Не вдигай“, така както се случваше с „Делено на две“, Щом те видя (с Миа) Не виждам без теб… Иначе идеи и проекти – бол!

– Как ще коментираш наградите на БГ Радио?

Въпреки че работим добре с БГ Радио, май свикнах наближат ли наградите да бъда ощетяван от тях. Но какво мога да очаквам, та те не наградиха тоталния хит на годината – „Ела и си вземи“, а какво останало за артист, извън Вирджиния рекърдс или Монте мюзик, но здраве да е. С награда или без, настроението е 6.

– В интернет пространството, социалните мрежи се появиха снимки от яхта в средиземно море, ти, Гери-Никол, та дори и Емилия заедно на почивка.

дамян попов гери-Така се случи, аз дори не се познавах добре с Емилия, но пък съм приятно изненадан от нея. Ние бяхме за кратко заедно, буквално 3-4 дни, но пък понякога малките импровизирани ваканции могат да са по-интересни и емоционални, от всяка планирана почивка.

– Планираш ли други пътувания през лятото?

Със сигурност ще се постарая за седмица – две да забегна на някъде. Ще видим как ще се уговорим с колеги и приятели…

-Или гадже?

Гадже няма за добро или лошо. Буквално от няколко дни съм абсолютно сам, скъсахме синджирите по взаимно съгласие, много често се получава така, когато взаимоотношенията между двама влюбени са изчерпани. Колкото и да се опитвате изкуствено нещата да продължат, то просто не се случва, особено когато якото сте „навъртели километража“ (смее се) но пък лято е, надявам се да ми донесе нови и интересни емоции.

-Не си ли мислил да бъдеш по-провокативен като Гери-Никол?

Мислил съм си го, но не на всеки му идва отвътре да бъде толкова провокативен, и когато се опита, публиката усеща че не е искрен и естествен артистът срещу него.

-Чувствал ли си се като второстепенен изпълнител в компанията, в която предимно се залага на попфолка?

-Бих се притеснявал ако съм второстепенен попфолк изпълнител в Пайнер, но моята музика е в друг жанр, моите отношения с тях са различни. Моята музика може да бъде слушана и гледана навсякъде, във всяка една медия. Така че място за притеснение няма.


Top
>