Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > DIAPASON RECORDS: МАРИЯ ОТКРАДНА ТЕКСТА НА „МАЛКА ЧЕРНА РОКЛЯ“

DIAPASON RECORDS: МАРИЯ ОТКРАДНА ТЕКСТА НА „МАЛКА ЧЕРНА РОКЛЯ“

мария maria

Баталиите след свалянето на новата песен на Мария „Малка черна рокля“ продължават с пълна сила.

След като певицата директно обвини за свалянето на песента продуцента Ненчо Касъмов, с който на времето първата изпълнителка на парчето Теодора имаше любовна връзка, сега от фирмата на Касъмов Diapason Records отвърнаха на обвиненията. Те обясняват, че Мария е нарушила авторско право, като е взела текста на хита на Теодора, без да плати авторско право, научи Hotnews.bg. „Изцяло подвеждащи са разпространените в традиционните и интернет медии обвинения, че продуцентската ни компания е „свалила“ неправомерно новото видео на изпълнителката Мария – „Малка черна рокля“, което беше публикувано на 27.05.2024 г. в официалния YouTube канал на изпълнителката.

Diapason Records беше запознато с подготвяния от Мария проект, свързан с преработка на оригиналната гръцка песен със заглавие „Theos“ на композитора Foivos, по която преди почти 15 години беше направена и кавър версията в изпълнение на Теодора и DJ Jerry. Версията на Diapason Records обаче беше създадена с оригинален текст на български език, правата върху който се притежават изключително от продуцента и издателската компания на българския автор на текста, пише „ХотНюз“.

МАРИЯ ПРОГОВОРИ ЗА СКАНДАЛА, ОБВИНИ НЕНЧО КАСЪМОВ

Въпреки отказа да се предоставят права за използване на текста на песента „Моят номер“, Мария е създала своята кавър версия с използване на по-голямата част от него. Такова използване безспорно е нарушение на авторските права и на ексклузивните права на продуцента Diapason Records. Всички мерки, предприети от Diapason Records във връзка със създалата се ситуация, са насочени към защита на изключителните права върху произведението и върху песента на Теодора и DJ Jerry, без да ограничават възможността на други артисти като Мария да направят свои кавър версии.

Важното в този случай обаче е, те да не нарушават чужди авторски права, като използват без съгласие текст на чужда песен. Diapason Records ще продължи да защитава творчеството на своите автори и изпълнители срещу всяко неоснователно и неправомерно действие, което нарушава техните права!“, заявяват от Diapason Records.

Top
>