Вие сте тук
Начало > Шоу > ДЖЕРАРД БЪТЛЪР СЪДИ ПРОДУЦЕНТИТЕ НА „КОД: ОЛИМП“

ДЖЕРАРД БЪТЛЪР СЪДИ ПРОДУЦЕНТИТЕ НА „КОД: ОЛИМП“

ДЖЕРАрд бътлър

Холивудската звезда Джерард Бътлър заведе дело за пропуснати ползи срещу продуцентите на франчайза му, включващ заглавия като „Код: Олимп“, „Код: Лондон“ и „Код: Ангелът“.

Искът, който е срещу Nu Image/Millennium Films и Padre Nuestro Productions, е заради първия от изброените филми, който направи премиерата си през 2013 г. Актьорът твърди, че продуцентът е понижил американския и световния резултат в боксофиса с десетки милиони долари. Според тезата на екранния агент Майк Банинг, цитирана от сп. Variety, не са докладвани 8 милиона долара, които вместо това са отишли при хора на ръководни позиции, пише „Монитор“.

„Продуцентите са спечелили десетки милиони долари от „Код: Олимп“, но отказват да платят на Бътлър и стотинка от печалбите и приходите, които му бяха обещани при споразумението между двете страни. Актьорът изисква справедливия си дял“, гласи част от иска.

ДЖЕРАРД БЪТЛЪР СЕ ВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ

Според документите, подадени в съда, звездата е трябвало да получи 10% от чистата печалба. Актьорът се е договарял и за проценти от боксофиса – американски и световен, при достигането на определени приходи от продажбата на билети. Продуцентската му компания също имала право на 5 на сто от нетната печалба. За да достигне до заключението, че не е получавал правилен отчет за боксофиса, Бътлър бил наел одитор, който открил, че разписките за американските киносалони били снижени с 17,5 млн. долара. Разминаване имало и в разписките за продуцентите.

Бътлър е завел делото си само ден, след като Скарлет Йохансон подаде иск срещу „Дисни“ заради пропуснати ползи от „Черната вдовица“. Въпреки това от Variety смятат, че казусът на шотландеца е по-традиционен и е предимно свързан със счетоводство.

Top
>