Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО КАК ДА ПЪТУВАМЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

ЕТО КАК ДА ПЪТУВАМЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

Туризмът несъмнено е една от най-големите и най-печеливши индустрии в света с приходи от 8.27 трилиона долара годишно.

Поради това мнозина вярват, че пътуванията изискват много средства. Но това не е съвсем вярно.

Пътуването може да бъде доста евтино или дори изгодно, ако знаете къде да търсите.

Ако обичате да пътувате и искате да видите колкото се може повече от света, вижте списъка на BrightSide, съставен от сайтове, които ви помагат да спестите пари, докато пътешествате. Четете и опаковайте куфарите!

1. Доброволческа дейност в селското стопанство

Ако предпочитате активните дейности по време на пътуване пред това просто да се излежавате на плажа, WWOOF може да бъде добър избор за вас.

Организацията свързва собственици на ферми с млади хора, които са съгласни да им помагат в замяна на настаняване и храна. Можете да кандидатствате за всякакъв вид работа почти навсякъде по света – от производство на сирене в Италия до сеитба на семена в Камбоджа.

Другите чудесни услуги, които ви предоставят подобни възможности, са Workaway и HelpX. Ако се страхувате, че работата ще отнеме много време, не се безпокойте, доброволците обикновено работят само по няколко часа на ден.

2. Грижи за дома

Страхотна възможност за тези, които търсят безплатно настаняване. Предлагат ви да се грижите за нечий дом – поливане на растенията или хранене на домашни любимци, докато собствениците са на почивка.

В замяна получавате безплатно място за престой. За да научите повече, посетете Housecarers, TrustedHousesitters и MindMyHouse. Ако планирате да отидете в Австралия, проверете HouseitWorld, HappyHousesitters или AussieHousesitters.

3. Оказване на медицинска помощ

Ако сте медицинска сестра, тогава имаме чудесни новини за вас! Можете да пътувате безплатно и дори да ви плащат на места, като Хавай и Флорида.

TravelNursing например предлага няколко програми, които ще ви позволят да пътувате из САЩ. Всяка задача продължава около 8 до 26 седмици. С тази услуга една медицинска сестра може да направи около 10 000 долара на месец. Наред с това са осигурени храна и настаняване.

4. Работа на круизен кораб

Можете да си намерите работа на круизен кораб и да пътувате безплатно. Тук са 2 чудесни услуги, които могат да ви помогнат при намирането на краткосрочни вакантни места: Carnival и RoyalCaribbean.

Има и уебсайт, който може да ви помогне да станете част от екипажа на яхта. Проверете CrewSeekers.

ВАЖНО! ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЪТУВАМЕ ЧЕСТО

5. Изследвайте своите корени

Ако вашите предци идват от различни страни, шансът, който ви се дава, е да пътувате безплатно до тяхната родина. Унгарската фондация за правата на човека управлява ReConnectHungary, които предлагат подобна услуга.

Фондът дава възможност на младите унгаро-американци да направят двуседмично пътуване до Унгария, където ще имат възможност да изучават културата и историята на страната. Фондът обхваща всичко – самолетни билети от Ню Йорк до Будапеща, настаняване, храна и развлекателна програма.

Подобни програми се предоставят от HeritageGreece (за гръцки потомци), BirthrightArmenia (за потомци от Армения), LoveBoatStudyProgram (за китайски или тайвански потомци) и BirthrightIsrael (еврейски потомци).

6. Организирайте пътуване на група

За тези от вас, които имат добри организационни умения, тази опция може да е перфектна. Всичко, което трябва да направите, е да планирате групово пътуване за вашите приятели или роднини и да намерите пътнически оператор, който ще е готов да покрие разходите ви.

От YMTVacations например ви осигуряват безплатно пътуване, ако съберете група от 12 ентусиасти, които ще пътуват заедно.

Сред другите организации със сходни алтруистични оферти са SelectInternationalTours, MeritGroupTravel, GrandCircleCruiseLine и AllAboardTravel.

Ако сте учител, който търси възможност за пътуване в чужбина със своите ученици, тези услуги може да са ви полезни: Explorica, CHAEducationalTours и EFTours.

ЕТО В КОИ ДЪРЖАВИ НЕ ТРЯБВА ДА ОСТАВЯМЕ БАКШИШ

7. Придвижване на стоп и споделено пътуване

Търсите спътник, с който да споделите пътуването си? Пътуването на стоп или споделеното пътуване могат да се окажат чудесен избор за вас. Проверете следните адреси: Erideshare и Compartir.

8. Станете част от екстремно приключение

Мечтаете ли да карате ски и сноуборд в някой от страхотните зимни курорти на Франция или Австрия? Какво ще стане, ако ви кажем, че не само можете да го направите безплатно, но дори ще ви плащат за това?

Уебсайтът AdventureWork ви предлага няколко работни места в областта на екстремните преживявания. Този сайт може да ви помогне да намерите временна работа в курорти в Италия, САЩ, Австрия, Франция и др.

В замяна на вашата услуги компанията покрива разходите ви за хранене и настаняване и дори ви плаща малко възнаграждение.

9. Помогнете на другите да практикуват английски

Diverbo е услуга, която предлага на английските лектори шанс за безплатни почивки. Ако знаете добре английски, може да прекарайте една седмица с чужденци в Испания или Германия и да им помогнете да подобрят езиковите си умения.

Другите големи ресурси за намиране на работа като английски учител включват TEFL.com и ESLCafe. Публикуването тук обикновено варира от 9 до 24 месеца, така че не е най-добрият вариант за тези, които планират кратка ваканция.

10. Други полезни уеб сайтове:

Свържете се с местните жители и изследвайте градовете заедно с други пътници – CouchSurfing.

Самите вие отдайте къщата си под наем, докато пътуване – HomeExchange, Homebase-Hols.

ЕТО КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ В ДУБАЙ

източник: profit.bg

Top
>