Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО КАК ДА СПЕЧЕЛИТЕ СЪРЦЕТО НА ЖЕНА

ЕТО КАК ДА СПЕЧЕЛИТЕ СЪРЦЕТО НА ЖЕНА

love-men-women-жена

Мъже, ако се чудите как да спечелите трайно сърцето на една дама, пуснете си брада. Това показват резултатите от австралийско изследване, цитирано от „Дейли мейл“. Учени от университета на Куинсланд са установили, че жените, търсещи дългосрочна връзка, намират за по-привлекателни представителите на силния пол с изобилно лицево окосмяване в сравнение с гладко избръснатите им събратя или тези с едва набола брада.

За целите на изследването специалистите са използвали компютърна графика, придавайки на едно и също мъжко лице различни черти и различни степени на окосмяване, за да го направят да изглежда по-мъжествено или женствено. От еволюционна гледна точка изобилните бради са сигнал за жените, че притежателите им са по-силни и агресивни от останалите, както и че са по-способни да оцеляват, да създадат потомство и да се грижат дълго време за прехраната му. Лицевото окосмяване от друга страна откроява доминиращия мъжкар сред конкурентите за дамското внимание и е своеобразно предупреждение за съперниците да стоят настрана.

Изследователите са установили, че жените оценяват като най-атрактивно лице с набола брада, но когато става въпрос за краткотрайна връзка. От друга страна в очите на дамите мъжът с изобилно лицево окосмяване изглежда по-надежден за дългосрочно обвързване, пише novini.bg. Крайно мъжествените и по-женствените мъжки лица са оценени от жените като най-непривлекателни, независимо дали става въпрос за краткосрочна или дългосрочна връзка.

Top
>