Февруари е един от най-любимите зимни месеци, през който се радваме на хубав пухкав сняг и изобилие от храни, които хапваме.
Това е месецът на вкусните печени десерти – тиква, ябълка, круша. На месото, поднесено с хубаво червено вино. Месец на романтика и изобретателност, пише novini.bg. През февруари залагаме на броколи, картофи, ядки, дивечово месо и разбира се BBQ. foodpanda, подбра най-консумираните храни през този месец.
Зеленчуци на скара – печена чушка, тиквички, лук, гъби са любима гарнитура, а защо не и основно за мнозина.
Печени десерти – печената тиква и ябълка са сред най-асоциативните десерти за зимните месеци. Печени ребра с мед – любимо ястие за малки и големи.
Скара – скарата е типична за менюто на българите, особено след прочистването от месо през първия месец от година.
Паста – пастата е едно от най-обичаните ястия по целия свят, не само в Италия. Според проучвания, най-често се поръчва паста през февруари.
Пица – когато е студено, тялото ни се нуждае от повече въглехидрати и поради тази причина изпитваме повече глад. Пицата е чудесно решение защото е вкусна и лесно достъпна.