Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО КОИ СА ПРИЧИНИТЕ, КОИТО НИ КАРАТ ДА СЕ ВЛЮБИМ В НЯКОГО

ЕТО КОИ СА ПРИЧИНИТЕ, КОИТО НИ КАРАТ ДА СЕ ВЛЮБИМ В НЯКОГО

love--

Замисляли ли сте какво ни кара да си паднем по някого? Според специалистите има пет основни фактора, които карат хората да се влюбват. Вижте кои са те:

Влюбваме се в хората около нас – няма нищо любопитно в това, че повечето хора се влюбват именно в хората, с които прекарват голяма част от времето си. Това са основно съученици, състуденти, съседи и колеги.

Влюбваме се в хора, в които откриваме някаква прилика – повечето хора търсят сродни души, с които да живеят до края на живота си. Затова е изключително лесно да се влюбим в някой, в когото откриваме сродни интереси – спорт, литература, кино, теми на разговор, навици и т.н.

Влюбваме се в открити хора.

Тези, които обичат да общуват с околните и лесно се сприятеляват, лесно си намират половинки. Хората обичат откровените личности и когато открият такава, шансът да се влюбят е голям. Според някои човек трябва да се държи загадъчно, за да привлече нечие внимание, но това не е вярно. Разбира се, че не бива да се разкриете още на първата среща, запазете някои интересни неща за по-нататък.

Влюбваме се в някого заради външни обстоятелства – понякога ни се случва да прекараме известно време с човек към когото нямаме чувства, но след известно време разбираме, че сме се влюбили в него. Причината е, че екстремните ситуации и неприятностите сближават и това може да ни накара да се влюбим в човека, който е споделил нашите преживявания.

Влюбваме се в някой, който ни харесва – хората се чувстват добре, когато са в компанията на човек, който ги харесва, защото те са сигурни, че той държи на присъствието им. Така с течение на времето и ние започваме да харесваме този човек, започваме да търсим положителните му черти, за да се влюбим в него. Затова, когато си падате по някого, кажете му какво чувствате. Може в този момент да не отвръща на чувствата ви, но с течение на времето нещата може да се променят.

Top