Вие сте тук
Начало > Шоу > БЪЛГАРСКА СЛЕДА В „СЕКСЪТ И ГРАДЪТ“

БЪЛГАРСКА СЛЕДА В „СЕКСЪТ И ГРАДЪТ“

сексът и градът

Илиана Рикетс е българската следа в култовия сериал „Сексът и градът“. Нейно дело е асиметричната грахово зелена рокля на героинята на Синтия Никсън (Миранда) в 83-и епизод от поредицата, съобщиха за БТА от BG VOICE.

„През 2002 г. отворих собствен бизнес с дизайнерския бранд Ilya. Така ме наричаха в семейството ми от малка – Иля. Правех колекции и ги продавах в бутици. Тази рокля беше от една лятна колекция, която стилистката на „Сексът и градът“ е купила в модния център Henri Bendel в Ню Йорк. Разбрах за това случайно, късно през нощта, точно на Нова година, след празненствата. Не можех да заспя, гледах телевизия, превъртах каналите и попаднах на „Сексът и градът“. Почти се бях унесла в сън, когато видях нещо много познато и бързо се разсъних – моята рокля. Така разбрах, че са я използвали в епизода. После я включиха и в книгата за сериала „Сексът и градът“, споделя сънародничката ни в рубриката „Български истории“ по BG VOICE.

Илиана е родена във Варна. Увлича се по мода още в шести клас.

„Нямах никаква представа що е то дизайнер. Но си уших дреха. Единственото ми желание беше да бъда различна от другите“, спомня си Илиана.

КАРИ СЕ РАЗВЕЖДА С ТУЗАРА В ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА „СЕКСЪТ И ГРАДЪТ“

Тогава нямало достатъчно платове, затова под ножицата й „падат жертва“ всякакви материали в дома й – пердета, дантелени и платнени покривки, ковьорчета на баба й, стари дрехи – всичко, което може да заживее нов живот като дреха.

„Прекрасните ми родители не само не ми се караха за нарязаните пердета, но и ме окуражаваха да продължа да експериментирам“, казва Илиана и допълва: „Да правиш нещо с ръцете си беше семейна черта.“

Родителите й Гинка и Върбан Кръстеви са спортисти, състезатели по гребане. Майка й шие и плете, свири на цигулка. Баща й има работилница, където майстори ножове, изработва макети – за удоволствие. Брат й Милен също шие и е известен творец на кожени уникати в Съединените Щати.

Top
>