Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО ЗАЩО МЪЖЕТЕ НЕ ИЗПИТВАТ ВИНА СЛЕД СЛУЧАЙНА ЗАБИВКА

ЕТО ЗАЩО МЪЖЕТЕ НЕ ИЗПИТВАТ ВИНА СЛЕД СЛУЧАЙНА ЗАБИВКА

love-мъжете

35% от жените и 1/5 от мъжете съжаляват за връзките си за една нощ. Затова пък 60% от мъжете са съкрушени от това, че не са се възползвали от пропусната възможност за секс. Това са установили учени от норвежския университет по естествени и технически науки след проучване сред 263 души на възраст от 19 до 37 години, пише „Дейли Мейл“, цитиран от „Актуално.ком“.

Едва 30% от жените и над 50% от мъжете не са съжалявали за решението си да прекарат нощта с непознат човек. И мъжете, както и жените са съжалили за случаен секс, по време на който не са успели да постигнат оргазъм.

Почти 80% от жените и само 40% от мъжете са били доволни от решението си да не се подадат на импулса за случаен секс. Причината, най-вероятно е в това, че мъжете достигат до оргазъм по-често от жените. Освен това жените се притесняват да не забременеят или да не се заразят с венерически болести, както и са обезпокоени за репутацията си.

Резултатите може да бъдат обяснени и от гледна точка на еволюцията. Случайните връзки повишават шансовете на мъжете за бащинство, но за жените тази перспектива не е изгодна. Именно за това мъжете ги вълнува повече количеството на сексуалните връзки, а жените – качествата на партньорите.

Top
>