Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ЕВИ АСПАРУХОВ: ХОРАТА ЗАБРАВИХА ДА ЦЕНЯТ ИСТИНСКОТО В МУЗИКАТА, ТЕХНОЛОГИИТЕ ПРАВЯТ ПЕВЕЦ ОТ ВСЕКИ ВТОРИ

ЕВИ АСПАРУХОВ: ХОРАТА ЗАБРАВИХА ДА ЦЕНЯТ ИСТИНСКОТО В МУЗИКАТА, ТЕХНОЛОГИИТЕ ПРАВЯТ ПЕВЕЦ ОТ ВСЕКИ ВТОРИ

еви аспарухов evi-asparuhov

Еви Аспарухов е сред новите попълнения в „Пайнер“. Роден е през 2001 година в Ловеч в музикантско семейство. Еви споделя, че обожава родния си град, а освен музиката обича и футбола, играл е в „Литекс“ – Ловеч. Младият изпълнител дебютира с „Ангел мой“ в края на 2021-а, а в първите дни на 2022 представи „Глупаче“.

-Израстнал си в музикантско семейство. Това ли е причината да се решиш да се занимаваш и ти с музика?

Музиката е в кръвта ми. Да, родителите ми са музиканти и разбира се, това е една от основните причини и аз да се занимавам с музика. Но не е единствената. Аз съм сигурен, че дори и да не беше така, пак щях да се занимавам с музика. Когато Господ ти е дал дарба, той е предначертал пътя ти. Ако можеш да пееш – трябва да пееш, ако си добър актьор – трябва да си актьор…

-Как се стигна до договора ти с „Пайнер“?

По стечение на различни обстоятелства през месец септември миналата година с музикална компания Пайнер се открихме взаимно. След два кратки разговора и те и аз бяхме убедени, че ще работим заедно.

-Защо реши да подпишеш договор с продуцент, а не пробва като самостоятелен изпълнител?

Както всички знаем в България, а и не само, е изключително трудно да пробиеш като самостоятелен изпълнител. Тук не говорим само за финансовата страна на въпроса, нещата са много по-обширни и дълбоки. Добре е за един изпълнител да има сериозен партьор зад гърба си. Аз намерих своя в лицето на музикална компания „Пайнер“.

-Споделял си, че имаш опит като изпълнител в семейното ви заведение. Трябва ли всеки да има подобна школовка, ако иска да се занимава професионално с музика?

Пея от 14-годишен и опитът, който съм натрупал, е безценен. Категорично мога да заявя, че работата в семейното ни заведение е възможно най-добрата школовка, най-доброто поле за усъвършенстване и изява. За съжаление напоследък музиката не е вече само велико изкуство, превърнала се е основно в бизнес. Хората забравиха да оценяват истинското в музиката, поради наличието на високи технологии, които могат да направят певец от всеки втори, който има желание, но няма дарбата.

еви аспарухов evi-asparuhov

-Стартира с две самостоятелни песни. Повечето ти колеги залагат на дуети с доказани изпълнители. Защо се реши на този риск?

Не за първи път го споменавам, аз обичам предизвикателствата и избирам трудните пътища. Реших, че искам първите ми песни да са самостоятелни, за да се запознаят хората с мен и моето изкуство. И ако ме харесат, да харесат мен, а не защото съм “пял с доказан изпълнител”.

ЕМРАХ ПРИТИСНАТ ОТ НОВА КОНКУРЕНЦИЯ

-Прави впечатление, че преобладават позитивните коментари под видеоклиповете ти. Няма спор, че имаш музикален талант, но той достатъчен ли ще ти е, за да се опиташ да направиш добра кариера?

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да чуят песните ми и да коментират положително. Благодаря и на тези, чиито коментари са отрицателни. Всички вие ме мотивирате и ми давате хъс да продължавам. Със сигурност само музикален талант не е достатъчен. Нужни са изключително много труд, артистичност, харизма и известна доза късмет.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от EVI ASPARUHOV (@evi_asparuhov1)

-Готов ли си за мръсните номера в шоубизнеса?

“Мръсните номера” като че ли са задължителни за шоубизнеса. Аз обаче предпочитам да стоя настрани от тях, защото изразявам себе си с пеенето си.

-Много от големите имена в „Пайнер“ си тръгнаха, а на тяхно място дойдохте много нови. Виждаш ли конкуренция сред тях? Нужно ли беше подобно обновление в компанията?

Аз смятам, че едно такова текучество и обновление е напълно нормално. Големите имена са продължили по собствен път, но все пак и те са тръгнали от там. На тяхно място е абсолютно нормално да дойдат нови хора, с нови идеи.
Разбира се, че трябва да има конкуренция – тя мотивира и ме кара да бъда още по-добър в това, което правя.

-Спортът и футболът са другата ти страст. Играл си на стадион „Уембли“ в Лондон. Именно там е най-паметният концерт на Фреди Меркюри. Имаш ли подобни мечти?

Спортът учи на ред и дисциплина, което ми е било в огромен плюс в работата ми. За концерт на „Уембли“ не съм мислил, тъй като аз обичам България. В тази връзка моя мечта е да пея заедно, на една сцена с големия Васил Найденов.

Top
>