Вие сте тук
Начало > Новини > ФЕЙСБУК С НОВИ ЕМОТИКОНИ

ФЕЙСБУК С НОВИ ЕМОТИКОНИ

Новите емоции във Facebook вече са активни и в България. От днес, освен стандартното „харесва ми”, потребителите вече ще могат да изразяват 5 различни емоции – любов, учудване, смях, ярост, тъга.
Необходимо е само да преместите курсора на мишката върху бутон „харесва ми” и там се появяват и останалите 5 реакции. Така ще може да изразите емоциите си спрямо различните публикации, излизащи на стената Ви. Те са достъпни както от мобилни устройства, така и от лаптопи и настолни компютри.
Новият бутон беше представен още през в края на 2015 г. като алтернатива на очаквания бутон „не харесвам”. От Facebook обаче предпочетоха да не правят негативния бутон, а вместо него да дадат възможност за споделяне на други емоции с емотикони, пише economic.bg. Така вместо да натискаме опцията „харесва ми” от менюто, ще натискаме Reactions и ще избираме коя от емоциите искаме да споделим под съответен пост в мрежата.
Първоначално бяха предвидени 6 различни емотиконки, но сега са останали само 5 от тях. Скоро се очаква те да са достъпни за потребителите на социалната мрежа в целия свят.
Премахната е иконката „Yay“ защото не е универсално възприемана по света и би могла да означава различни неща за различни потребители, обясняват от компанията.

Top
>