Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ДИЗАЙНЕРЪТ ЕДИС ПАЛА: ЦЕЛТА МИ Е СВЕТОВНИЯТ МОДЕН ПОДИУМ

ДИЗАЙНЕРЪТ ЕДИС ПАЛА: ЦЕЛТА МИ Е СВЕТОВНИЯТ МОДЕН ПОДИУМ

20-годишният дизайнер Едис Пала рязко вдигна летвата на модния бизнес у нас. Талантливият българин с албански произход представи на ревю своята дебютна колекция в столичен хотел пред над 300 гости вчера вечерта. Часове след бляскавото събитие Едис даде ексклузивно интервю за Secret.bg.

-Едис, поздравления за ревюто! Очакваше ли подобен успех?

-В интерес на истината не съм очаквал толкова голям успех. В момента дори не мога да смогна да отговоря на всички, които са ми писали и на тези, които ми се обаждат. Вчера вечерта представих своята дебютна колекция, озаглавена „Игра на лудост“ и представих доста екстравагантни неща, дори доста шокиращи. Неща, които в България не сме свикнали да виждаме от родни дизайнери. Заложих на една иновация, която е на световно ниво, каквото е и моята цел.

-Вече някои те сравниха с Филип Плейн. Как гледаш на подобно сравнение?

-Това може само да ме ласкае, защото Филип Плейн е един доказал се дизайнер и той е един от моите гурута в модата.

Снимки: Хайлайф
Снимки: Хайлайф

-Представи дебютната си колекция. Какво подготвяш след нея?

-Вече отворихме онлайн магазин, хората могат да се докоснат до самите дрехи. За екипа тази колекция приключи. Вече започнахме работа по есенно-зимната, която е озаглавена „Замръзналата страст“. Тя ще бъде в пълен контраст с това, което видяхме вчера.

-В медиите името ти е спрягано главно с шумните партита и купони, в които участваш. Сега вече ще бъдеш представян като успешен дизайнер. Чувстваш ли промяна?

-Покрай работата ми за тази марка претърпях катарзис и се промених коренно. Да не забравяме, че аз съм все още 20-годишен. Преди 1-2 години ме вълнуваха заведенията, да се харесвам, да излизам с приятели, момичета, което е напълно нормално за всяко младо момче. Вече всичко това не е приоритет. Сега следвам целите си, за да осъществя мечтите под една или друга форма.

-Съвсем скоро получи престижна награда за „Сексимвол на годината“. Освен като дизайнер ще се изявяваш ли и като модел?

-Да, получих наградата „Сексимвол на годината“. Посоката, която съм поел обаче, е да развивам собствен бранд, който да се прочуе в чужбина.

Top
>