Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ЕТО С КАКВИ КОРЕНИ Е ЗВЕЗДАТА ОТ „ВИНА“ ВЛАДИМИР ЗОМБОРИ

ЕТО С КАКВИ КОРЕНИ Е ЗВЕЗДАТА ОТ „ВИНА“ ВЛАДИМИР ЗОМБОРИ

владимир зомбори vladimir zombori

Скоро ще гледаме Владимир Зомбори в новия български филм „Игра на доверие“, поверена му е и главната роля на Филип в сериала „Вина“ по БНТ. Отзивите за него са много ласкави, но малцина знаят, че актьорът има и друга страст – музиката. Той дори изгрява на сцената на „Х Фактор“ през 2011 година заедно с певицата Прея, която отпада от надпреварата преди него.

Владимир отива на кастинг за музикалното шоу точно след завършването си в НАТФИЗ. По това време го канят и в трупата на театър „Зад канала“, където остава и до днес. „Докато имах репетиции за „Х Фактор“, имах паралелни репетиции и на тетралната сцена“, връща лентата на спомените артистът.

Макар че е един от финалистите в отбора на Васко Василев, той изоставя пеенето, за да се посвети на актьорството.

„Музиката винаги съм я слагал на втори план, защото тя е повече за забавление, повече е екстровертна, а театърът се занимава с вътрешния свят на човека. Ще прозвучи клиширано, но може би всеки един от нас в даден момент е искал да бъде нещо различно, да практикува различчни професии. Един живот не стига за това, но на сцената е абсолютно възможно. Там в рамките на два часа можеш да бъдеш когото си поискаш“, разказвал е Зомбори за преимуществата на работата си.

Той се мести от Пловдив в София, за да следва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Първоначално му е трудно, защото не харесва столицата, но постепенно свиква със средата.

„Струваше ми се враждебно и много забързано, едва ли не опасно място. Но добре че взех това решение, може би воден от най-интересното нещо за мен тогава – да заживея сам някъде. Не съжалявам за секунда“, категоричен е екранният Филип от „Вина“.

За колегите си от театър „Зад канала“ винаги се е изказвал положително. Твърди, че се подкрепят, радват се на успехите си и няма място за интриги помежду им. Половинката му Весела Бабинова също е част от трупата. Семейството има дъщеря Йоана, която се роди преди 2 години.

„Това, че с Весела сме колеги, има своите позитиви. Чувствителността ни към света е споделена, защото плуваме в едни и същи води, споделяме едни и същи страсти. Според мен е много по-лесно“, разсъждава Владо.

ДЖАРО СЕ ЗАВРЪЩА КАТО ЗЛОДЕЙ В НОВ СЕРИАЛ

Дълго време Бабинова и Зомбори са само приятели, но в един момент се поглеждат с други очи. Решават, че трябва да си дадат шанс за нещо по-сериозно.

Към днешна дата двамата се радват на дъщеричката си Йоана, която се появява на бял свят през 2020г. Любопитна подробност е, че Весела и най-близката й приятелка Луиза Григорова, на която дори е кума, раждат в един и същи ден – 28 септември.

Владимир определя себе си като отдаден родител. Иска да възпита у детето си морални ценности, но не желае да се налага и не подкрепя свръхамбицията, която според него не би могла да доведе до добро, пише Уикенд.

Интересната фамилия на актьора има унгарски корени. Навремето прадядо му идва в България от Австро-Унгария като придворен сладкар на цар Фердинанд. „Бил е предприемчив човек, имал е три сладкарници в София. Баба ми по бащина линия бе наследила неговите умения – правеше от захар прозрачно като стъкло „тесто“, разстилаше го върху мраморна плоча с помощта на газениче оформяше от него цветя.

Лицето на Владимир е познато от редица български филми и сериали. Дебютира в „Миграцията на паламуда“, има роли във „Воевода“, „Дъвка за балончета“, „В сърцето на машината“, както и в сериалите „Пътят на честта“, „Мен не ме мислете“, „С река на сърцето“.

Зомбори твърди, че не приема случайни предложения за работа.

Top
>