Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ГЕРГАНА СТАНА КАСИЕРКА В МАГАЗИН

ГЕРГАНА СТАНА КАСИЕРКА В МАГАЗИН

gergana-гергана

Липсата на музикални изяви се оказа фатална за визията на певицата Гергана. Някогашната звезда, определяна като Барбито на фолка, спраше дъха на мъжете, а днес е направо неузнаваема. След няколко опита да се завърне на върха певицата се е преквалифицирала в продавачка.

След раздялата си с „Пайнер“ изпълнителката на „Губя те бавно“ останала без участия и започнала да си търси друг начин  на препитание. В момента Гергана работи в голяма верига хранителни магазини.

Клиентите на супермаркета в централен столичен квартал дори не подозирали коя е синеоката блондинка, която ги обслужва на касата. Гергана маркирала хранителни продукти, без да се притеснява, че някой може да я разпознае.

Няогашната фолк звезда се подготвяла за мениджър на магазина, затова трупала опит, като преминавала през всички нива на йерархията.

Преди да стане продавачка тя за кратко се трудела в музея „Земята и хората“ в СУ, но любовта й към скалите, минералите, полускъпоценните и скъпоценните камъни така и не се превърна в нейна професия.

Още от малка Гергана мечтаела да бъде певица – с дрехите и гримовете на майка си и с някой дезодорант за микрофон, тя репетирала за голямата сцена пред огледалото. Сама се записала в музикалното училище в Димитровград и завършила средното си образование със специалност „Поп пеене“.

ЕТО КАКВО ПРАВИ ГЕРГАНА ПО ВРЕМЕ НА КАРАНТИНАТА

Нейна приятелка изпраща запис с нейно изпълнение на Тодор Димитров – Токича, който става неин продуцент през първите 5 години от кариерата й. Звездата й изгрява през 2003 година, когато в ефира на „Планета“ се завърта първата й песен „Губя те бавно“. Буквално за един ден всички фолк фенове знаят наизуст песента и имат нова любимка – Гергана.

След това излиза дебютният й албум „Губя те бавно“, който продава над 70 000 копия. В края на 2004 година излиза вторият й албум – „Както никой друг“, който тя посвещава на покойната си майка, починала на 30 септември същата година от рак, отбелязва Уикенд. Година по-късно Гергана записва третия си албум „Сини очи“, а през 2007 година е последният й четвърти албум „Сладката страна на нещата“.

Top
>