Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ХАРИ И УИЛЯМ ЗАСТАНАХА ЕДИН ДО ДРУГ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА СТАТУЯТА НА ЛЕЙДИ ДИ

ХАРИ И УИЛЯМ ЗАСТАНАХА ЕДИН ДО ДРУГ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА СТАТУЯТА НА ЛЕЙДИ ДИ

хари уилям даяна

Принцовете Уилям и Хари откриха статуя на майка си принцеса Даяна в една от градините на лондонския дворец Кенсингтъ. Ако бе жива, Даяна щеше да навърши 60 години вчера, когато синовете ѝ застанаха един до друг, отдавайки ѝ почит пред монумента. Тя издъхна при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.

Двамата братя за първи път се появиха заедно на публично място след погребението на дядо си принц Филип през април.

Принц Хари се завърна от САЩ, където живее със съпругата си Меган Маркъл и двете им деца, за специалното събитие. Британската преса твърди, че макар отношенията им с Уилям да са обтегнати, в последните дни те малко или много са успели да преодолеят различията си, като за това заслуга има и победата на Англия срещу Германия на Евро 2020.

Церемонията в двореца Кенсингтън беше в тесен семеен кръг с оглед на ограниченията заради новия коронавирус. Тя беше директно излъчвана по телевизионния канал Sky News, пише БТА На нея присъстваха също братът и двете сестри на Даяна.

ПРИНЦ УИЛЯМ РАЗОЧАРОВАН ОТ БРАТ СИ ХАРИ

„Днес, деня, в който майка ни щеше да навърши 60 години, ние си спомняме нейните любов, сила и характер – онези качества, които я превърнаха в сила за доброто по целия свят“, се казва в съвместното изявление на наследниците на лейди Ди.

„Всеки ден бихме искали тя да е с нас. Нашата надежда е тази статуя винаги да се разглежда като символ на нейния живот и нейното наследство“, добавят двамата аристократи, отбелязва Дир.  Уилям беше на 15 години, а Хари – на 12, когато майка им загина трагично.

Бронзовата статуя на лейди Даяна е дело на скулптора Иън Ранк-Броудли. Дворецът Кенсингтън е официална резиденция на принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кембридж Катрин.

Top