Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ХАСАН И ИБРАХИМ НА НОЖ С ОБЩИНА ШУМЕН ЗАРАДИ 5 БОНА

ХАСАН И ИБРАХИМ НА НОЖ С ОБЩИНА ШУМЕН ЗАРАДИ 5 БОНА

„Около 5200 лева са разходите на Хасан и Ибрахим за турнето им в Дюселдорф. Община Шумен обеща да ни даде тези пари, ако й предоставим фактури, но това така и не се е случило до ден днешен.“

Това разказа с горчивина в гласа пред „България Днес“ бащата на близнаците Дениз Игнатов. По негови думи на няколко пъти се опитвал да разговаря с кмета на Шумен Любомир Христов, но или го нямало в кабината му, или го пренасочвали към заместниците на градоначалника.

„Преди заминаването за Германия в началото на март т.г. от общината обясниха как ще ни съдействат, но няма как да ни дадат предварително пари, тъй като няма на каква основа това да се случи. Затова и ни посъветваха да си вземем фактури от Дюселдорф, които след завръщането ни да предоставим и да бъдат осребрени. Така и направихме. Впоследствие ги дадох в общината, взеха ги и нищо не се случва към днешна дата“, разказа своята версия Игнатов.

Той сподели как преди отпътуването на Хасан и Ибрахим семейството изтеглило кредит, който сега трябва да връща със собствени средства. „Не е коректно така да постъпват от общината. На думи обясняват как трябва да се помага на децата и изкуството, а стане ли време за действия, положението е съвсем различно. Със синовете ми спяхме по къщите на българи в Германия, за да пестим пари, а накрая срещаме такова лошо отношение от местната власт“, възнегодува бащата на виртуозните пианисти. Той се надява все пак шуменският кмет да се съгласи на среща с него, за да уточнят ситуацията.

„Хасан и Ибрахим получиха покана за участие на фестивал в Китай. Обаче не можем да вземем решение дали да приемем, тъй като не знаем дали ще имаме нужните средства. Все пак за там трябва сериозна сума пари. Ако не могат близнаците да отидат, поне да не заемат две места, които могат да са за други две талантливи деца“, добави Игнатов.

„България Днес“ потърси за коментар по темата кмета на Шумен Любомир Христов, за да може да предостави и своята позиция. Той не отговаряше на телефона си.

Top