Вие сте тук
Начало > Край Босфора > ХАЗАЛ КАЯ ОТЪРВА 2 ГОДИНИ ЗАТВОР

ХАЗАЛ КАЯ ОТЪРВА 2 ГОДИНИ ЗАТВОР

hazal kaya хазал кая

Хазал Кая получи оправдателна присъда по дело за обида, което пандизчия, бивш военен, водеше срещу нея. Ако Темида не я бе пощадила, актрисата щеше да лежи в затвора 2 години и 4 месеца, а щеше да плати и солидна глоба.

Съдът прецени, че тв звездата не е извършила престъпление, бълвайки огън и жупел по адрес на сержанта изнасилвач Муса Орхан в социалните мрежи.

През 2020 година мъжът обладал против волята й в 18-годишната Ипек Ер, а тя не мога да преглътне обезчестяването си и малко по-късно се самоубила с пистолет. Впоследствие злодеят с пагони бил разжалван и тикнат в кауш за срок от 12 години.

„Ищецът твърди, че се е почувствал засегнат от думи на ответницата, но всеки има правото да критикува хора, извършили непристойни деяния. Госпожа Кая не е престъпила закона“, обяви главният магистран в процеса „Муса срещу Хазал“.

ХАЗАЛ КАЯ РАЗЛЯ ГРЪД И БАДЖАЦИ НАСРЕД ПАРИЖ

Екранната Фериа от „Огледален свят“ не за пръв път печели дело, припомнят запознати. Преди време тя осъди бившия си хазяин  Рухет Генч да й плати 430 хиляди турски лири, задето през 2019 година й предоставил мухлясала квартира.

„С мъжа ми Али Атай наехме къщата малко преди сватбата си с предплата за една година. Но скоро след като се нанесохме, установихме, че сградата не става за обитаване. В стаите се носеше непоносима миризма на плесен – под тапетите всичко беше изгнило. Нямаше как да живеем на такова място, а наемодателят отказа да ни върне парите, които му бяхме дали“, разказвала е актрисата.

Top