Вие сте тук
Начало > Издънки > И ЖОРО ЛЮБЕНОВ СЕ ПРОВАЛИ ВЪВ „ВЕЧЕРНОТО ШОУ“ НА БНТ

И ЖОРО ЛЮБЕНОВ СЕ ПРОВАЛИ ВЪВ „ВЕЧЕРНОТО ШОУ“ НА БНТ

жоро-любенов-joro-lyubenov

В Българската национална телевизия често са се излагали, но такава излагация като с „Вечерното шоу” на БНТ дори и там човек рядко може да види. Така и не се намери водещ на това предаване, когото ръководството на медията да хареса. В понеделник стана ясно, че май уволняват поредния – Жоро Любенов. Предаването пак ще има ново лице – пето поред в рамките на 3 години и половина, откакто съществува.

„Вечерното шоу” на БНТ ще претърпи вълнуваща промяна! Ще има нов водещ в ефир! Задачата ви е да отгатнете кой ще седне на стола. Успех в предвиждането на новото лице на БНТ!” Това съобщение се появи в понеделник на официалната страница на обществената телевизия във Фейсбук. Хората се втурнаха да предполагат на посоки, хвърляйки някои меко казано абсурдни идеи: Николаос Цитиридис, Слави Трифонов, напусналата наскоро Люба Пашова, уволненият Петър Стоянович, веселата Деляна Маринова-Джуджи, Михаил Билалов и още много знайни и незнайни за широката публика имена. Много от зрителите пишат, че няма кой да надмине актуалния водещ Георги Любенов. Въпреки това обаче в телевизията явно смятат, че има и по-добри варианти. Засега новото лице остава тайна, но най-вероятно ще го разкрият до дни.

Това ще бъде петият поред домакин на „Вечерното шоу” от момента на създаването му през есента на 2020-а досега. То тръгва с Митко Павлов, а името му беше „Събота вечер с Митко Павлов”. След няколко месеца в студиото седна комикът Ники Станоев и заглавието на предаването стана „Събота вечер с БНТ”. След още няколко месеца мястото на актьора бе заето от Орлин Павлов, а от миналия септември – от Жоро Любенов. Тъй като същият води предаване и в събота и неделя сутрин („Денят започва с Георги Любенов”), се наложи да преместят „Събота вечер” в четвъртък вечер. Съответно името на предаването вече е „Вечерното шоу”, очевидно за да може без сътресения и стресови моменти да се мести където и както реши ръководството, без да се създават смехотворни ситуации. Хората тъкмо свикнаха да гледат Любенов в четвъртък, и им поднасят нова изненада – ще има нов водещ в ефир.

ОРЛИН ПАВЛОВ ИЗМЕСТИ НИКИ СТАНОЕВ ОТ ЕФИРА НА БНТ

Кой ще бъде новият домакин на предаването, което сменя водещите по-често отколкото плеймейтките си сменят мъжете? Един от слуховете е, че този път няма да има водещ, а водеща. Засега се спрягат имената на Деляна Маринова-Джуджи, която напоследък често се върти край БНТ, и на вечната търсачка на слава Андреа Банда Банда. През есента на 2022-а тя беше коментатор в БНТ на световното първенство по футбол. Не може да се каже, че пожъна кой знае какви успехи в тази роля, особено като се има предвид, че не разбира от футбол и дори не го крие. Но въпреки всичко тези веселя брюнетка продължава да гравитира около родните телевизии и е напълно възможно да изгрее отново в Националната.

Възможен е и друг вариант – Жоро Любенов въпреки всичко да остане във „Вечерното шоу”, но да има и колежка, с която да си партнират в ефир. Тази форма не е много популярна в България. Такъв тип предавания обикновено се водят от мъж на средна възраст, а двойките мъж-жена се предпочитат за сутрешни блокове и новини. БНТ обаче може да е пионер с нововъведението.

Засега е ясно само, че в предаването ще има ново лице и че досегашният водещ ще продължи да работи, ако не във вечерното, то поне в сутрешното си предаване през уикенда. Всичко останало тепърва ще се разкрива от телевизията.

Top
>