Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > „ВЪВ ФИТНЕСА“ С ИЛИЯН НАЙДЕНОВ

„ВЪВ ФИТНЕСА“ С ИЛИЯН НАЙДЕНОВ

Време е да разбулим още един мит около храната, спорта и хубавите тела!
Преди да започна искам да ви кажа, че ще напиша статия на всяка тема, която искате, така че спокойно може да давате вашите идеи в коментарите и да разберете, това което ви интересува – подробно!

И така.. Лишаваме ли телата си от важни за тях храни, като сме на постоянни хранителни режими и диети?

Повечето хора разбират думите „хранителен режим” като някакво ограничение, спирачка, буквално знак „СТОП” на хладилника. Сега обаче ще променя представата ви за това, като разясня разликата между измислена диета от разни дюкяни и друг тип долни гащи!
Хранителна програма означава да се храните с определени храни и по определено време, с цел подобряване на вашето здраве, тонус и визия. В една хранителна програмата не присъстват само картофи, пилешко месо и краставици, както смятат повечето от вас. Там може да откриете над 30-40-50 храни, от които имате нужда ежеседмично! За съжаление хората не смеят да си направят такава програма, защото на пазара са излезли не само стотици измислени и самопровъзгласили се треньори и диетолози, но и новата мода е да се „умира” от глад по схемата на някоя си червенкова или зеленкова, понеже тя завалията решила да гладува, докато и излязат ребрата и после да дава акъл на хората! Сериозно ли бе, хора?
Наистина ли все още смятате, че схеми от типа на 1 ден ilianкартофи на корем, 2 ден краставици, 3 ден кисело мляко и 4 ден месо, после 1 ден шоколад и тн ще ви помогнат да изглеждате добре? Наистина ли смятате, че ние – хората с красиви тела и добре изразена мускулатура (тук включвам и мъже и жени) се храним така?
СЪВСЕМ НЕ! Ние ядем много различни храни, които за съжаление не сте и забелязали в магазина, защото сте се насочили към пилешкото филе и доматите, понеже ваша приятелка чула от друга, която прочела в интернет и знае много, за това че това е ключа към коремните мускули.
Не се заблуждавайте, човешкият организъм е създаден да се храни с богата гама от продукти и когато го лишите от това, той има загуба на минерали и витамини, а това на свой ред води до стотици проблеми. Само набързо ще вмъкна, че дори акнето при повечето младежи се дължи на кофти хранене в повечето случаи!
Заключение: Не се залъгвайте, не търсете безплатните съвети на всезнаещите „прочели в интернет” и успели да свалят 2 кг за 1 седмица, понеже при гладуването организма им е загубил известно количество вода и те смятат, че са постигнали нечувани резултати. Доверете се на професионалисти, които ще се съобразят с вашето здравословно състояние и ще направят храната ви не само разнообразна, но и полезна за вашия организъм!

Ако ви е харесала статията ми, споделете я, за да я видят и вашите приятели!
За още интересни статии и факти, свързани със спорта и здравословната храна, последвайте ме!

Илиян Найденов,
 персонален фитнес инструктор и състезател по културизъм към БФКФ.

Top
>