Вие сте тук
Начало > FAMOUS > УЖАС: ИЛИЯН ЗАГУБИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ФЕНОВЕ

УЖАС: ИЛИЯН ЗАГУБИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ФЕНОВЕ

iliyan-tupalkata

Колко струва да си върнем хакнатите профили в Instagram? Темата в предаването „Събуди се“ на Нова тв коментираха експерт по киберсигурност и певецът Илиян.

Хакери изнудват за пари. Крадат профили, после искат откуп, за да върнат достъпа на истинските им притежатели до тях.

Това се случи преди време със Симона Загорова – дъщерята на Глория. После вестниците писаха за атакуван профил на приятелката на Валери Божинов, за това, че са изнудвали по този начин и Благой Георгиев. Последният случай е на Илиян.

„В Instagram бях достигнал до 40 000 последователи и в моменти 10 000 изчезват. Напоследък показваме близост с нашите фенове, но в един момент харесванията почнаха да намаляват. Не сме се постарали да разберем причината. През Instagram популяризирам бизнеса си и каня феновете на моите концерти“, каза изпълнителят Илиян.

Експертът по киберсигурност Борислав Сестримски обясни, че когато създаваме електронната ни идентичност в социалните мрежи, ние описваме себе си.

„Две са основните направления, заради които се използва електронната идентичност – едната е да докажете пред електронния свят, че сте вие, а другата е, че получавайки това право, че сте вие, да извършвате определени неща. Когато вие кажете на платформата, че сте вие, можете да качвате снимки, а когато Илиян не спази основните правила, тогава друг може да се представи вместо него“, заяви той.

По думите му без разследване няма как да се разбере по какъв начин изчезват последователите в социалните мрежи. „Ако по някакъв начин за определен период от време, някой е бил на вашия компютър, на който сесията не е била затворена, той би могъл да се е представил от ваше име и да е баннал тези 10 000 човека“, добави Сестримски.

Top
>