Вие сте тук
Начало > Край Босфора > ИРЕМ ХАЛВАДЖЪОГЛУ МОЖЕЛА ДА УМРЕ ОТ ИНЖЕКЦИЯ С ЧАЙ

ИРЕМ ХАЛВАДЖЪОГЛУ МОЖЕЛА ДА УМРЕ ОТ ИНЖЕКЦИЯ С ЧАЙ

ирем халваджъоглу irem halvadjuoglu

Ирем Халваджъоглу е актрисата, в която се влюбиха милиони зрители. Ролята й на Нефес в сериала „Ти разкажи, Черно море“, който в момента зрителите в България гледат, й донесе световна слава. Това е и най-гледаният сериал в Турция за последните 10 години, а заради сцените на домашно насилие в него проектът дори бе спрян за известно време там.

Протест на много актьори в южната ни съседка както и публиката успяха да го върнат на екран.

Ирем има албански корени, нейните предци живеят в Солун, но по-късно се местят в Турция. Момичето е родено на 2 февруари 1990 година в Анкара, но прекарва детството си в Германия, тъй като баща й е полковник от турската армия. Актрисата е запомнена с работата си във „Великолепния век“ в ролята на Клара Нурбахар Хатун, наложница на Мехмед.

През 2021 година излиза сериалът „Белят на главата“, където Халваджъоглу играе младата психоложка Ипек. Тя помага на инспектор Шахин. Мъжът не е много щастлив да си сътрудничат, но с пристигането на Ипек става по-лесно да се залавят престъпници.

По време на снимките на сериала, Ирем едва не умира. Нейната колежка, актрисата Фунда Илхан, според сценария трябва да й постави инжекция, а в спринцовката има чай. Жената обаче решава да се пошегува, и вместо само да допре спринцовката, я забожда в кожата на Ирем.

В резултат на това ръката й се подува и се налага да отиде в болница. За щастие има късмет, че Фунда не уцелва вена. В противен случай Ирем Халваджъоглу е щяла да загуби живота си.

Top