Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ ПРОГОВОРИ ЗА СВАТБАТА

ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ ПРОГОВОРИ ЗА СВАТБАТА

ивайло захариев ivailo zahariev

Ако погледнем на живота като на филм, то със сигурност бихме изпитали немалко затруднение в определянето на неговия жанр. Все пак изпълващите го събития, наред със съпровождащите ги емоции, са толкова различни, че техният контраст просто не би се побрал в рамката на една категория. Независимо от това, без каквото и да било съмнение, можем да бъдем сигурни, че най-запомнящите се моменти в него ще са онези, пропити с любов. Естествено, сценаристите отдавна са наясно колко силно въздействие имат романтичните сцени върху зрителите, ето защо често ги преплитат в основната сюжетна линия на своите продукции, атакувайки сърцата им.

Само че по неписано правило финалните надписи на повечето ленти се появяват на екран в мига, когато двамата главни герои най-после признаят чувствата си, откривайки щастието в лицето на другия. Това обаче е основното несъответствие между реалността и киното, тъй като всъщност историята на персонажите не достига до своя край, напротив, тя тепърва започва. Точно като тази на актьора Ивайло Захариев и половинката му Станислава, които през отминалия уикенд си казаха „Да“ на приказна церемония, достойна за пределите на бляскавия Холивуд. Техният разказ започна преди почти две години, когато се запознаха в името на благотворителна кауза, а днес те продължават да го пишат, вече официално като семейство.

Съвсем очаквано венчавката им се озова сред водещите новини на всички медии у нас, но те избраха да разкажат повече подробности за нея пред Life.dir.bg. Нека сега разберем повече за специалния им ден от тях самите:

Сватбата е едно от най-прекрасните събития в живота на човек, което обаче изисква наистина сериозна подготовка. В тази връзка колко време ви отне да планирате вашата и доближи ли се тя до мечтите ви?

Подготовката започнахме по-сериозно в последните три месеца, защото вече веднъж бяхме отлагали церемонията заради пандемията. Определено бе предизвикателство, но когато видяхме крайния резултат, разбрахме, усилията и на двама ни са си заслужавали.

ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ СЕ ОЖЕНИ ЗА СТАНИСЛАВА

Без каквото и да било съмнение булката е най-значимата фигура във всяка венчавка, понеже въплъщава красотата, изящността и елегантността на нежния пол. Естествено, ключова роля за образа ѝ има нейната рокля. Станислава, ти как избра своя тоалет? Последва актуалните модни тенденции, или остави усета си да те води?

Аз съм от Асеновград, който, както знаете, хората често наричат „Градът на сватбените рокли“. Още от дете наблюдавам тенденциите при тях и винаги съм се радвала на красивите витрини на магазините, редящи се по улиците. Роклята, която избрах, е дело на дизайнера Стоян Радичев. Спрях се на него не само защото ми е приятел от детство, но също така понеже видях амбицията и труда, благодарение на които израсна през годините, достигайки световно ниво в модата. Навремето той започна от едно малко ателие за дънкови дрехи, а днес вече притежава огромен шоурум пълен с изящни тоалети. Двамата с него избрахме моя.

Ивайло, а ти как се спря на своя костюм?

Харесвам британския стил на обличане и затова избрах визията на Джеймс Бонд – мъжът с перфектен костюм на екран. В личен план винаги съм се доверявал на българската марка „Andrews“, ето защо и сега потърсих при тях всичко, за да добия желания външен вид.

Всички сме добре запознати със старата сватбена традиция, водеща началото си от Великобритания, която повелява, че по време на женитбата булката трябва да носи нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо. Разбира се, тя отдавна се среща и в много други страни, дори и у нас. Станислава, ти спази ли я?

Не сме почитатели на суеверия и чужди традиции.

Как избрахте мястото, на което официално да си кажете „Да“? Има ли конкретна причина, поради която се спряхте именно на него, като сантиментален спомен например?

Харесваме кино „Кабана“ като място за среща с приятели и забавления, които предлагат. Перфектно се върза с филмовата концепция на сватбата ни. Беше едно малко приказно-сватбено-лятно кино за нас и всички гости.

Както току-що споменахте, в някои отношения вашата церемония беше необикновена, тъй като премина под предварително избрана тема. Бихте ли споделили как се роди идеята за нея?

Тя дойде някак естествено предвид актьорската професия на Ивайло, наред с мястото, на което избрахме да сключим брак, и страстта ни към киното и музиката. В украсата на събитието имаше можество кино елементи – малки „Оскар“-и за гостите, стара филмова лента в декорацията и букета, кутийки за пуканки, 3D очила и филмови клапи. Музиката, която звуча на тържеството, бе избрана от нас, като песните бяха саундтраци на любими наши продукции. Като цяло бе церемония за двама видни киномани.

Има безброй причини, превръщащи мига, в който младоженците застанат един до друг пред олтара, в наистина специално преживяване, но една от тях несъмнено е тази, че те го споделят с най-близките си хора. Колко бяха гостите, пред чиито поглед разменихте своите клетви?

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ivaylo Zahariev (@ivaylo.zahariev)

Броят на роднините и част от най-близките ни приятели бе според установените противоепидемични мерки – до 60. В началото на церемонията всеки от нас – не само младоженците, но и кумовете, влязохме на избрана филмова музика, изпълнена от прекрасното дуо цигуларки „Rejoice Music“. Мелодиите бяха от „Семейство Флинстоун“, „Индиана Джоунс“ и парчето на Бритни Спиърс „Oops, I did it again“. Досещаш ли се кой на коя песен вървя към олтара? След незабравимата церемония, изпълнена с обещания пред Бог и присъстващите свидетели, завършихме с дългоочакваната целувка като семейство Захариеви, която беше на музиката от един най-любимите ни филми – „Отмъстителите“.

Децата ви бяха ли част от присъстващите?

Да, те бяха неотлъчно до нас през цялата организацията – от избора на място през украсата до костюмите.

Как реагираха те, когато разбраха, че ще се жените?

И тримата бяха по-развълнувани дори от самите нас, като Никол (ред.бел.: дъщерята на Станислава) веднага пожела да бъде малка булка, а момчетата поискаха да носят пръстените.

Интересно ми е, каква бе мисълта, минала през съзнанието на всеки от вас, след като ви обявиха за съпруг и съпруга?

Станислава: Помислих си: „Боже, колко красив съпруг имам вече!“ (смее се)

Ивайло: Може би нямах ясна мисъл в главата, понеже очаквах с нетърпение пасторът да изрече: „Ивайло, можеш да целунеш своята булка“.

По принцип на първият танц на младоженците е отредено специално място в тържеството, като песента, която звучи през него, обичайно се свързва с историята на двамата. Коя беше вашата?

„Shallow“ на Лейди Гага и Брадли Купър от филма „Роди се звезда“. Това е лентата, на която и двамата плакахме много и сега, когато се сетим за това, чак ни е забавно. Mузикалната формация „Rejoice“, която изпълни парчето с цигулки, я направи дори още по-вълшебна и уникална.

ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ ВДИГА СВАТБА НА АВАНТА

Животът често е непредсказуем, доказвайки, че дори най-добре изготвеният план може да не премине според нашите очаквания. При вас имаше ли непредвидени ситуации, случили се по време на сватбата?

Определено изскочиха няколко непредвидени ситуации, но с гости като нашите – те се превърнаха в забавни моменти. Имахме малко лутане и споглеждане, казвайки си безгладно: „А сега какво?“, но бързо излизахме от ситуация. Например, за сватбения ритуал не беше подготвено червено вино и пасторът се пошегува като помоли да му донесат вода, която той щял да превърне във вино. Макар и с малко забавяне една бутилка все пак се появи и всичко продължи по план. А и с водещ като Ники Станоев, всичко се обръщаше на веселба и импровизация.

Възнамерявате ли да заминете на меден месец, отправяйки се към някоя красива дестинация, където да бъдете само двамата?

Искаме да посетим заедно Италия или Франция. Испания ни е много любима дестинация, но ще изчакаме Covid ситуацията да се успокои, за да обиколим повече места наведнъж. Не търсим отдих, защото и двамата се наслаждаваме на това да опознаваме различни култури.

Станислава, кажи ми, успя ли вече да свикнеш с популярността на Ивайло, която по неписано правило поставя него и семейството му под светлините на прожекторите? Сега, след като сте женени, трудно би избегнала медийния интерес, който ще следва и теб по петите.

Не знам дали някой, който не търси популярност като мен, може да свикне с нея, най-вече със злобните коментари от хора, които дори не са ме виждали на живо и не ме познават. Определено не ми е приятно да ме определят „любовница“, „причина за развод“ и т.н., защото моите родители определено не са ме възпитавали по този начин, затова и аз не съм такава.

И за финал, как се виждате след 10 години брачен живот?

Станислава: Аз мечтая да си имаме кабриолет само за нас двамата с Ивайло, обаче се замислям, че след 10 години все още ще возим три или повече деца (смее се). Та за него ще почакам малко повече.

Ивайло: Представям си как сме съумели да задвижим творческите си идеи, които за сега са само мечта.

Top
>