Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ИЗПЛУВАХА ПОДРОБНОСТИ ЗА СВАТБАТА НА ЙОРДАНСКИЯ ПРИНЦ

ИЗПЛУВАХА ПОДРОБНОСТИ ЗА СВАТБАТА НА ЙОРДАНСКИЯ ПРИНЦ

принц йордания prince yordania

В Йордания 2023-та започна с радостна вест, оповестяваща кога принц Хюсеин и красивата му годеница Раджуа Халед Ал Саиф официално ще обвържат животите си, вричайки се във вечна вярност един на друг. В навечерието на Новата година, часове преди стрелките на часовниците в страната да се слеят в полунощ, давайки причина на хората там да се поздравят, изпълнени с надежда за следващите дванадесет месеца, Кралският хашемитски съд разкри, че се очаква сватбените камбани за престолонаследникът и неговата половинка да бият през този юни.

Според изявлението церемонията трябва да се състои първия ден от летния месец. По този повод съобщението бе допълнено от „искрени поздравления към Техни Величества крал Абдула II и кралица Рания Ал Абдула по този повод“, пожелавайки „Негово кралско техния син и избраницата му да бъдат щастливи заедно до края на дните си.“

Годежът на един от най-желаните ергени в страната беше обявен миналия август. По-малката му сестра – принцеса Иман, също се сгоди миналото лято за Джамил Термиотис.

По време своя изява в телевизионното предаване „Good Morning America“ през 2022 г. кралица Рания говори за „две сватби през следващата година“.

„Толкова е вълнуващо. Вярно е, че всичко се случва доста бързо, но въпреки скоростта си, не мога да отрека, че е много приятно“, каза тя. „Не можех да избера по-добри снаха и зет.“

ЩЕ СЪСИПЕ ЛИ ПРИНЦ ХАРИ КРАЛИЦАТА-КОНСОРТ КАМИЛА?

„Мисля, че като родители, всички ние искаме да видим как децата ни растат щастливи, превръщайки се в независими и отговорни възрастни, които да открият правилния за себе си партньор, с когото да споделят своя житейски път. Аз съм толкова горда от изборите, които моите наследници направиха“, допълни тя по време на интервюто, предава life.dir.bg.

28-годишният Хюсеин и 26-годишната Иман са най-големият син и най-голямата дъщеря на краля и кралицата. Рания и Абдула, които се ожениха през 1993 г., имат още две деца – 22-годишната принцеса Салма, и 17-годишния принц Хашем.

Новината, че един от най-прочутите мъже в страната е готов да се обвърже, сключвайки брак, развълнува не само жителите на хашемитското кралство, но и всички останали в Близкия изток, събуждайки в тях желанието да разберат повече за жената, успяла да открадне сърцето му.

Така тяхното любопитство даде повод на различните издания да проучат бъдещата принцеса, за да предоставят на своите читатели повече информация за нея. Ето как я представиха те:

Раджуа е родена на 28 април 1994 г. в столицата на Саудитска Арабия – Рияд, което означава, че се е появила на този свят точно два месеца спреди своя любим, който проплаква за първи път на 28 юни същата година. Тя е най-малкото от четирите деца в семейството на бизнесмена Халид Саид и съпругата му Аза Ахмед Ал Судаири. Баща ѝ, който е главен изпълнителен директор на частната компания „Al Saif Group“, предоставяща здравни грижи, строителство и охранителни услуги, е един от най-богатите мъже в държавата.

След като завършва гимназия в родината си, тя решава да прекоси земното кълбо, за да се установи в Ню Йорк, където учи в колежа по архитектура, част от Университета „Syracuse“. Очевидно обаче дипломата, която получава там, не ѝ е достатъчна, ето защо заминава за Лос Анджелис, където продължава своето обучение в колежа FIDM – Fashion Institute of Design and Merchandising, осигурявайки си професионална степен по визуални комуникации. Преди да се върне у дома, постъпвайки в дизайнерското студио „Designlab Experience“, в което и до днес показва на какво е способна, изпълнявайки различни проекти, тя е работила в архитектурна фирма в Града на ангелите.

Таблоидите не уточняват как точно са се запознали с наследника на крал Абдула II и кралица Рания, но обръщат специално внимание на тържеството, в чиито рамки той я помоли да стане негова съпруга, състояло се в резиденцията на родителите ѝ. На него са били много от членовете и на двете фамилии, отишли да споделят радостта на влюбените, присъствайки на церемонията в тяхна чест. Според сп. „Vogue Arabia“ престолонаследникът на Саудитска Арабия – Мохамед бин Салман е бил възпрепятстван да посети събитието, но е пожелал „успешен и щастлив съвместен живот“ на двойката в телефонен разговор с тях.

Що се отнася до това какво мисли Рания за годеницата на своя първороден син, наскоро Нейно Величество използва социалните мрежи, за да я поздрави, приветствайки я в семейството си.

„Развълнувана съм да посрещна трета дъщеря в нашето семейство! Толкова сме щастливи и за двама ви“, написа тя.

Според National News Раджуа действително приема модни съвети от бъдещата си свекърва, тъй като за снимката, с която Кралският хашемитски съд обяви хубавата вест, тя носи дизайнерски дрехи, който е комбинирала с чифт обеци от бяло злато и жълти диаманти на марката „Stephen Webster“, взети назаем от кралицата.

Тъй като Хюсеин е първи в линията за наследяването на йорданския трон, Раджуа най-вероятно ще има все повече отговорности, които ще трябва да изпълнява занапред. В момента принцът оглавява благотворителна фондация, а освен това се занимава с организацията на дейностите при визитите на други кралски особи в Близкия изток.

Top
>