Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ЖЕНИ МАРЧЕВА СЕ УРЕДИЛА С 10 БОНА ЗАПЛАТА

ЖЕНИ МАРЧЕВА СЕ УРЕДИЛА С 10 БОНА ЗАПЛАТА

Водещата на „Тази събота“ и „Тази неделя“ Жени Марчева вече щяла да се разписва срещу 10 хиляди лева месечна заплата, издават нейни доверени хора от Би Ти Ви, пише „Ретро“. Преди дни стана ясно, че журналистката е успяла да се докопа и до втори сладък пост в медията, като додрапала да я назначат за директор на новините в радиостанциите, които са собственост на телевизията. Реално в ефир обаче тя прекарва 4 часа.

Така Марчева щяла да взима пари хем като водеща, хем като продуцент, което автоматично я изстреляло на върха на класацията за най-скъпоплатените телевизионери. С възнаграждението си от 10 бона Жени изпреварва дори рекордьорите Ани Салич и Ники Дойнов, които пък се разписват съответно срещу 7 и 9 хиляди лева месечно. Единствено Венелин Петков за момента прибирал по-тлъста пачка от нея като шеф на новините в Би Ти Ви, но разликата в доходите им била почти минимална.

За повишението си Марчева не получила нито едно поздравление от колегите си, а тъкмо обратното. Отново попаднала в окото на бурята, защото новият ѝ връх в кариерата вбесил до крайна степен нейната екранна партньорка Диана Любенова, която също се надявала на повишение и се ядосвала, че не успява да изпъкне заради болните амбиции на Жени да е на всяка цена номер едно. В кулоарите на Би Ти Ви пък се тиражира нов слух – че космическата заплата на Жени всъщност била истинската причина Мариана Векилска внезапно да подаде молбата си за напускане.

Векилска не можела да повярва как е възможно шефовете да предпочетат колежката ѝ пред нея, при условие че тя имала по-дългогодишен опит в новините и почти недостижим опит в телевизията. 18 години от живота на Мариана преминаха именно в ефира на Би Ти Ви, а Марчева е част от медията от едва 7 години. „Като нищо и Любенова да я последва и да си подаде предизвестието скоро, защото ѝ е писнало да играе втора цигулка. Тя се надяваше да реализира и самостоятелен проект в ефира, а не да е суфльорка на Марчето, но даже връзките на бившия ѝ мъж Лес Уелдън не свършиха работа“, коментират колеги на двете водещи.

Top
>