Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ЖИВКО ДОБРЕВ: ЩЕ СНИМАМ ПРОЕКТ В АРАБСКИТЕ ЕМИРСТВА

ЖИВКО ДОБРЕВ: ЩЕ СНИМАМ ПРОЕКТ В АРАБСКИТЕ ЕМИРСТВА

Живко Добрев е роден в Харманли. Занимавал се е с музика цели 10 години в родния си град. Учил е народно пеене, пиано и солфеж. Завършекът на артиста са народните танци, които паралелно е посещавал. Няколко години бе част от Диапазон Рекърдс, но през 2014 година напусна компанията. Година по-късно представи нова песен, която се завъртя по Планета ТВ. В момента изпълнителят живее в Абу Дабу, а от няколко дни е отново в България.

-Добре дошъл отново в България? Отдавна не си се прибирал, с какво успя да те привлече Абу Даби?

-Благодаря, добре заварил. Не съм в България от 2 години. Идвал съм си за много кратки периоди между 5 и 10 дни. Когато отидох първоначално в Обединените арабски емирства бях в Дубай, но от 2-3 месеца съм в Абу Даби. Много по-спокоен е  от Дубай и честно казано повече ми харесва. Няма да се спра на Абу Даби, защото като цяло в ОАЕ много ми харесва. От 3-4 месеца съм студент и имам още по-добри впечатления. Учебната система е лесна, изисква се, но и с право, защото няма как да станеш доктор и да режеш с ножицата.

живко добрев

-Преди година представи последния си проект, в който участие взе и Димана. Гледанията в YouTube са над 2 млн. Очакваше ли подобен успех?

-Честно казано песента с Димана я направихме на майтап. Песента е на Оцко и я записах в неговото студио.  Димана имаше записи малко след това, чухме се по телефона. Дори си спомням, че бях в Истанбул и тя каза, че е чула песента и много й харесва. Предложих да запише някои вокали и така се роди „Прави, каквото щеш“. Не сме търсили песен преди това, просто нещата си станаха. Благодаря и на инж. Митко Димитров, че одобри песента с Димана. Всеки изпълнител влага емоция, труд, нерви и много други неща, разбира се, очаква и успех. Благодаря на всички, които до ден днешен си я пеят и слушат.

жив и димана


-Работиш ли върху ново парче?

-Имам две готови песни и чакам трета. В България съм, за да намеря екип, който да дойде до ОАЕ и да направим един голям проект, който го планирам да е след 1-2 месеца. В момента температурата е около 50 градуса и трябва да изчакаме или да изпържа някой в пустинята, където градусите достигат до 70.

живко1
Живко е истински фен на пустинята
живко камили
и на… камилите

– Пристигна преди няколко дни, но вече имаше едно участие в Пловдив. Планираш ли и други?

-Имах участие с благородна кауза. Много пъти съм ги отказвал, защото не ми е било ясно за какво е каузата. Този път приех, защото беше организирано от мой приятели и знаех, че средствата ще отидат там, където трябва. Честно казано участия не поемам, последното беше преди 2 години, не живея в България и е трудно. Имам идея след като излезе новата ми песен или песни, да направя така, че през годината да съм тук 1-2 месеца през лятото и 1-2 месеца през зимата и да имам срещи с почитателите.

живко

-Ти беше сред любимците на жълтата преса. Липсват ли ти скандалите?

-Честно казано липсват ми болните мозъци. Мислех, че съм луд, а то имало хора които са за лечение.

943974_673537599453350_642332906266553117_n

-За колко време ще останеш този път в България?

-Целият ми престой ще е 20 дни, не е достатъчно, но имам университетът ме чака, имам два изпита.

Top
>