Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > КАК МЕТЪЛЪТ АНДРЕЙ ЧОЛАКОВ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ФОЛКАДЖИЯТА ANDY

КАК МЕТЪЛЪТ АНДРЕЙ ЧОЛАКОВ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ФОЛКАДЖИЯТА ANDY

андрей-чолаков-andy

Младият изпълнител Андрей Чолаков стана популярен след участието си в „Гласът на България“, където не успя да продължи дълго. Преди да се появи на сцената в ефира на bTV той е метъл и дори има група. Към днешна дата Андрей вече е Andy и прави поп-фолк песни. Преди дни се похвали с новия си проект „Забранена тайна“.

-Тези дни се похвали с нова песен и клип, в който си партнираш с плеймейтката Жанета Осипова. Как се събрахте?

-Стана доста спонтанно и благодарение на режисьора на клипа Jeason Brad Lewis. За разлика от повечето плеймейтки, Жанета се държа много възпитано и скромно. Свърши работата си по перфектен начин и сме ѝ наистина благодарни, че се съгласи да бъде част от проекта.

-Какво се случва с теб след „Гласът на България“?

-Случиха се наистина много неща, но най-важното за мен беше, че не се отказах и продължих по пътя си. Направих поп проект, запознах се с Оцко Василковски и започнах да правя поп-фолк.

-Какъв урок ти даде шоуто?

-Отказването е за слабите. Това беше главният урок. Независимо от това, че не продължих, не се отказах от музиката. Подобни предавания са много полезни за младите изпълнители. Важно е да успееш да получиш максимума от ефирното време, от контактите и да го инвестираш в себе си.

-Защо реши да се развиваш във фолка?

– Защото слушам всякаква музика, а поп-фолкът е един от любимите ми жанрове. Той неслучайно е толкова обичан както в България, така и на Балканите. Да композирам и изпълнявам нещо ново, винаги е предизвикателство за мен и с радост се впуснах в това ново приключение.

andy-анди

-Не е ли парадокс бивш метълист да прави чалга?

– Защо да е парадокс? Музиката е музика независимо дали свири китара или саксофон. В България повечето метъл фенове изпитват ненавист към чалгата и нейните почитатели. Това е крайно глупаво и ненужно. Живеем в свободен свят и всеки може да прави каквото си иска. Главната цел на музиката е да забавлява хората. Нека всеки слуша и изпълнява каквото му е на сърце и душа. Така всички ще бъдем щастливи и ненавистта ще изчезне. Да не говорим, че почти всички метъли са чалгари. Просто едните имат топките да си го признаят, а другите се крият като мишки зад евтините двулитровки.

-Кое те отказа от метъла?

– Нищо не ме е отказало. Аз продължавам да слушам и свиря тази музика. Имам си група – Anonyme, с която подготвяме първи дългосвирещ албум. След като стартирах поп-фолк кариера, много хора от ъндърграунд средите, се обърнаха срещу мен. Повечето от тях бяха такива, с които съм бил наистина коректен през годините. Наскоро ми се случи едно момче да ми пожелае да се разболея от рак. Само защото правя поп-фолк. На мен не ми пука изобщо ако трябва да съм честен. Просто ми се иска хората, които обвиняват единствено и само чалгата за деградацията на народа, да се погледнат в огледалото. Мисля, че ги чака изненада.

-А би ли правил отново метъл?

– Разбира се. Няма музика, която не бих правил.

-Издаваш песните си от компанията на композитора Оцко. Защо избра неговия лейбъл?

– Освен талантлив, Оцко е и много добър човек с голямо сърце. Разбирам се прекрасно с него и с екипа на компанията. Той ми подаде ръка когато никой друг не искаше да го направи. Винаги ще помня този негов жест и винаги ще му бъда благодарен.

-Какво да очакваме от теб в близко бъдеще?

– Само хубави неща. Следващата ми песен ще бъде с участието на една страхотна поп-фолк изпълнителка, която последно време набра голяма популярност и завладя сърцата на много фенове. Най-доброто от ANDY тепърва предстои. И като изпълнител, и като композитор.

Top