Вие сте тук
Начало > Шоу > КАК ЮЛИЯ ПОРЯЗОВА ПРЕВЗЕ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ?

КАК ЮЛИЯ ПОРЯЗОВА ПРЕВЗЕ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ?

юлия порязова

Юлия Порязова е първата българка, пробила в турското кино. Родопчанката, родена и израснала в детските си години в Смолян, се снима в пет сериала, продуцирани от южните ни съседи.

В лентите Порязова си партнира с най-големите знаменитости от малкия екран. Една от тях е Берен Саат, известна у нас с ролята си на Фатмагюл в сериала „Пепел от рози“, както и Бихтер от „Забраненият плод“. Тя е единствената турска актриса с восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо в Истанбул.

Друг от екранните партньори на Юлия е Еркан Петеккая, когото българските зрители познават отлично от сериала „Твоят мой живот“. В една лента играе и с Езра Акън – Мис Свят 2002 г. и позната у нас с превъплъщението си на Ейлюл от сериала „Дъждовно време“.

„Ах, да можех да опиша емоциите, през които съм преминала, нямаше да ми стигне цялото време, което имам. Емоциите не се описват лесно, те се изживяват. Когато погледна назад, мога да кажа, че животът ми е изпълнен само с хубави преживявания. Може би защото още от малка получих шанс да бъда в уникална среда, сред известни хора и да работя с тях“, споделя пред „България Днес“ красавицата.

КРАСАВИЦА ОТ РУСЕ С ФУРОР В ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ

За Турция Юлия заминава със своите родители, когато е в 8-и клас. Без да знае турски език, тръгва на училище. Седи на най-задния чин и само слуша и преписва от съучениците си, които се оказват много внимателни и учтиви към нея. „Беше най-трудният период в живота ми, защото бях на възраст, в която не можех да осъзная какво се случва“, разказва Юлия. „Нямаше как да имам толкова успехи там, ако не бях научила добре техния език“, обяснява тя пред вестника.

Налага й се да изостави в България както приятелите си, така и латинотанците, а тъкмо е станала шампионка в нейната категория. Година след това вече се адаптира към живота в Истанбул. Завързва приятелства, научава и езика много добре.

През лятната ваканция Юлия започва работа в модна агенция. Трябва да снима новите лица за кастинг и да им прави албуми. Един ден от продуцентска къща Base Production се обаждат в нейната агенция и казват, че търсят ново лице – момиче, което ще участва в главна роля с певеца Атила Таш. Задължение на българката е да покаже албумите. Когато продуцентката Сергин Акиз я вижда, й казва, че търси момиче точно като нея. Сърцето на Юлия се преобръща. Започват проби пред камера, подписват и договор за участието й в снимките на първия сериал. Следват още четири.

Незабравимо за Юлия се оказва участието й в Zilioner. Там играе себе си – младо и наивно момиче, което е неопитно в любовта. Продуцентите търсят точно такъв типаж и в реалния живот. И Порязова се възползва от предоставения шанс.

ЗВЕЗДАТА ОТ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ АМИНЕ ГЮЛШЕ С ПОДАРЪК ЗА 10 МИЛИОНА ПАУНДА ЗА РАЖДАНЕТО

„Аз почти винаги съм позитивно настроена към всичко, което ми се случва. Най-тежкият ми период в живота беше, когато заминах с моите родители в Истанбул, но пък и най-хубавите започнаха точно след това. Затова аз много вярвам, че когато нещо лошо ви се случва, то е, защото хубавото предстои“, убедена е красивата брюнетка.

Актрисата е категорична, че ще се ваксинира срещу коронавируса, когато й дойде реда. „Все още не съм минала през това изпитание, но доста мои близки хора го минаха и ако трябва да съм честна, предпочитам да не ми се случва и доста се пазя“, споделя пред „България Днес“ моделката, която е и мениджър на спортен клуб „Фен 2011“ в родния Смолян, където тренира от малка.

„Танцът е магия, която веднъж опиташ ли, винаги остава в теб дълбоко. Не мога да кажа обаче, че само това е тайната на силния имунитет и стройната фигура. Всичко трябва да е комплексно. На първо място човек тряба да спука всички „балони“ около себе си и да осигури необходимото пространство, от което се нуждае. Също така да страниш от негативни хора, които изпиват енергията ти. След това вече идват здравословното хранене, тренировки и не на последно място трябва да се наспиваме добре“, описва своята рецепта за изваяно тяло и дух Юлия.

Порязова участва и в снимките на два български филма. Единият е музикален, а другият е комедия. „Имайки предвид пандемията, в която се намираме, продуцентът очаква най-доброто време, в което ще пусне филмите. Имам доста идеи и проекти в личен план, но очаквам правилния момент, за да ги реализирам“, казва още актрисата, чиято голяма гордост е дъщеря й Мартина.

„Уча я на уважение, поведение и обноски, които за съжаление в днешно време са мираж. Уча я да уважава своите учители – треньори, както и възрастните хора. Също така да обича и закриля животните. Уча я, че не трябва да разчита на красотата, защото е временна и всичко се постига с много учене, труд и вяра в себе си“, споделя още Юлия.

Top