Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ЛИЛИ ИВАНОВА ОБЯВИ НА ЕКИПА СИ, ЧЕ СПИРА ДА ПЕЕ

ЛИЛИ ИВАНОВА ОБЯВИ НА ЕКИПА СИ, ЧЕ СПИРА ДА ПЕЕ

лили-иванова

Голямата звезда на българската музика Лили Иванова планира през лятото прощалното си турне, след което ще спре концертната си дейност.

Превърналата се в жива легенда и символ на родната естрада певица вече е споделила на съратниците си, че има намерение да направи серия от концерти из цяла България през лятото и есента. А преди Коледа да извиси глас в зала 1 на НДК като за последно. Причината за намерението на Малката Голяма Лили, както наричаха звездата в Германия през 80-те години на ХХ век, е вече напредналата й възраст.

„Не знаем още всички дати, нито локациите, но Лили предупреди всички, че това ще е последното й турне. Каза ни, че вече е на години, на които работата започва да й тежи, трудно се възстановява след концерт“, казва човек от екипа й, цитиран от „България днес“.

Извън турнетата Иванова изнася поне по два концерта всеки месец, понякога в зали, понякога в големи клубове, в които присъстващите плащат сериозни суми за куверти.

ЛИЛИ ИВАНОВА УВОЛНИ ШОФЬОРА СИ

Родената в Кубрат звезда се слави, че е изключително взискателна и невероятен професионалист, който не оставя нищо неизпипано до най-малкия детайл.

„Лили държи представянето й, както и на целия екип от музиканти, сценични работници, хората, отговарящи за звука, светлините, специалните ефекти и всеки един аспект от всеки концерт, да бъдат на най-високо ниво. И сама следи всичко да е наред. По време на турнета, когато концертите са през ден или всеки ден, а и се пътува, тя опитва да намира време да е сама и да си почива“, казва още човекът от екипа й.

Лили Иванова винаги е водила аскетичен живот, отдаден на музиката и публиката й, което е основната причина на тези години все още да е фурия на сцената. Примата никога не е употребявала алкохол, нито е пушила, не е яла тежки храни и е внимавала за хранителния си режим, ляга си не по-късно от 22,30 ч. освен в дните, когато има концерт, пази си гласа и почти не говори чак до ранния следобед, а спазва още куп ограничения през целия си живот.

Top
>