Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > МАГИ ХАЛВАДЖИЯН ОРЯЗА БРУТАЛНО ХОНОРАРИТЕ В „КАПКИТЕ“

МАГИ ХАЛВАДЖИЯН ОРЯЗА БРУТАЛНО ХОНОРАРИТЕ В „КАПКИТЕ“

като две капки вода капките kapki voda

Дълбоката икономическа криза удари хонорарите на родните звезди, които вече влизат в телевизионни предавания единствено за чест и слава. Ако преди ковид вълната те деряха десетки хиляди на сезон от големите продуценти, сега се съгласяват на по няколко стотачки за участие. Това важи с особена сила за хитовото шоу на Нова „Като две капки вода“, където само за 3 години парите са намалели 3 пъти.

Между 500 и 700 лева на участие вървят в момента хонорарите, за които се пазарят звездите в предстоящия 12-и сезон на „Капките“. Продуцентът Маги Халваджиян срещал големи трудности с набирането на кандидати за предаването си, но отказвал да вдигне хонорарите.

Само преди 3 години – в изданието All Stars, той плащаше средно по 1500 лева на изпълнител за вечер на сцената на шоуто, като най-много пари беше предвидил за Азис, а най-малко за Рафи Бохосян, който в крайна сметка излезе от формата като победител. Говори се, че кралят на фолка е прибирал по 2500 лева на участие, а Рафи – по 500 лева.

Софи Маринова през 2021 година е взимала по 2 хиляди лева на участие, Фики по 1500 лева, а Къци Вапцаров, Милица Гладнишка, Михаела Маринова и Поли Генова – по хилядарка. Сега подобни суми били абсолютно недостижими, пише „Уикенд“.

Маги Халваджиян отказвал да плаща повече от 700 лева на вечер, и то единствено на участници, на които много държи и за които отсега е сигурно, че ще му вдигат рейтинга. Такъв е случаят с фолг певицата Мария, чието име винаги е придружено с медиен шум, съответно – със скок на зрителския интерес.

МАРИЯ И БОЖИНОВ ВЛИЗАТ В „КАПКИТЕ“, ЩЕ КОНКУРИРАТ „ДЕНСИНГ СТАРС“

Говори се, че й предлагали участие в „Капките“ срещу 700 лева на предаване. Тя не се пазаряла много, тъй като разчитала, че шоуто може да й помогне да съживи замрялата си кариера. С нея обаче се водели и паралелни преговори – за конкурентното шоу „Денсинг Старс“ по бТВ. Там ставало въпрос за подобна сума, въпросът е кое ще избере тя.

Деян Неделчев – Икебаната ще влезе в „Капките“ срещу обидно нисък хонорар – 500 лева. За 4 предавания на месец това прави 2000 лева, колкото напоследък взимат и касиерките в магазините за хранителни стоки. Наистина това са само четири вечери, в които се излъчва предаването, но подготовката на образите отнема останалото време.

Музикантът поискал поне хилядарка на вечер, но все още чакал отговор. Бил категоричен, че няма да се труди за по-малко, Маги Халваджиян също бил непреклонен и отказал да развърже кесията.

По информация на изданието разговори за участие се водят с Джулиана Гани, бившата адреналинка Жана и Румен Угрински.

Top
>