Вие сте тук
Начало > FAMOUS > МАЙКЪЛ Б. ДЖОРДАН СМЕНЯ ИМЕТО НА РОМА

МАЙКЪЛ Б. ДЖОРДАН СМЕНЯ ИМЕТО НА РОМА

майкъл б джордан

Актьорът Майкъл Б. Джордан ще преименува наскоро лансирания си ром, след като граждани на Карибите го обвиниха в културно присвояване.

Напитката е наречена J’Ouvert, което на креолски означава разпукване на зората. Това е и името на първия официален ден от карнавалните празници в Тринидад и Тобаго и на други места в Карибите, с корени в края на робството в региона.
На страницата си в Инстаграм 34-годишният актьор поднесе своето извинение, казвайки, че не е искал да обиди или накърни култура, която всъщност се е надявал да почете.

Звездата от „Черната пантера“ допълва, че през последните дни е водил доста дискусии и се е вслушал в гласа на недоволните.

МАЙКЪЛ Б. ДЖОРДАН ДЕБЮТИРА КАТО РЕЖИСЬОР

„Чух ви и искаме да стане ясно, че сме в процес на преименуване“, написа Джордан.

Откакто актьорът лансира рома през уикенда, граждани на Карибите, сред които родената в Тринидад и Тобаго рапърка Ники Минаж, използваха социалните медии, за да изискат промяна на името му, предава Монитор. Изпълнителката сподели увереността си, че Майкъл не е искал умишлено да обиди никого, но призова да бъдат предприети съответните действия за преименуване на напитката.

Top
>